Sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi, iar pregătirile sunt în toi. Pentru a ne da o mână de ajutor, HOMELUX ne propune 3 feluri de preparate altfel, pregătite împreună cu chef Jakob Hausmann, cu care să ne surprindem invitații. Și pentru că o masă festivă nu constă doar în preparate culinare, ci și în modul în care aranjăm masa, HOMELUX vine în întâmpinarea noastră și cu propuneri de veselă, tacâmuri & accesorii, pentru diverse gusturi și stiluri.

O mâncare bună ne hrănește corpul și ne bucură sufletul, iar un decor pe măsură ne stârnește cele mai frumoase emoții. De la aceste premise a pornit HOMELUX în colaboararea cu celebrul chef Jakob Hausmann, iar rezultatul este o masă festivă pentru cele mai rafinate gusturi.

Jakob Hausmann ne surprinde cu trei preparate altfel, care scot din rutină masa de Paște. De la supă de mazăre cu creveți și tartar de somon cu valeriană, la piept de rață cu sos de portocale și panacotta cu struguri și nuci. Propunerile sunt gata să încânte și să îi încânte până și pe cei mai pretențioși musafiri, iar rezultatul este aici.

Iar pentru ca tacâmul să fie complet, HOMELUX propune un aranjament al mesei simplu și elegant în egală măsură, cu farfurii albe și tacâmuri aurii în prim-plan. Pentru a te abate cu stil de la norma tipică de farfurii albe rotunde, poți folosi farfurii pătrate sau dreptunghiulare, cu sau fără model.
Dacă vrei însă să fii în ton cu energia primăverii, poți alege farfurii verzi sau albastre, culori pe care le poți temperata cu o față de masă/placemat albe, crem sau bej.

În cazul în care îți dorești un aranjament mai sofisticat, din cadru nu trebuie să lipsească șervetele din material textil, accesorizate de un inel pentru șervete.

Să nu uităm de decorațiuni. Iepurașii și florile sunt acele accente ce dau farmec unei mese festive de Paște, așa că prezența lor este un must-have.

Cât privește regulile pentru aranjarea unei mese formale, se știe că farfuriile trebuie așezate pe un suport textil, pentru a nu sta direct pe masă. Tacâmurile sunt așezate descrescător în funcție de felul de mâncare servit, de la aperitiv spre desert. Furculițele stau în stânga, cuțitele și lingurile de supă în dreapta, urmate de lingurițele de desert în partea de sus. Paharele, pentru a fi cât mai accesibile, stau în dreapta sus. Totuși, de reținut faptul că acest model nu este bătut în cuie, dar reprezină un indiciu foarte bun după care îți poți concepe singur planul de aranjare a mesei.

Acum, că regulile sunt stabilite, nu-ți rămâne decât să îți alegi vesela, tacâmurile, accesoriile preferate, ba chiar masa și scaunele de pe www.homelux.ro sau din magazinele Homelux Balotești – DN1 Value Centre (fostul centru comercial Prisma) și Homelux Focșani (Str. Aleea Parc nr. 2). Bonus: până pe 16 aprilie ai reduceri de până la 85% la o gamă diversă de articole. Sărbători cu bine!


#Despre HOMELUX

HOMELUX, magazin specializat în mobilă și decorațiuni, le propune clienților produse care le sporesc confortul de acasă, ajutându-i să își găsească stilul de design preferat.

Produsele au un raport excelent calitate-preț și răspund celor mai diverse stiluri: modern, clasic, etnic și romantic. Selecția este făcută de designeri de interior, astfel încât piesele sunt ușor de combinat, în funcție de stilul de design abordat pentru fiecare proiect de amenajare.

Crema de mazare cu creveti

Pentru 4 portii

400

Gr

Mazare

congelata

100

Gr

Telina

100

Gr

Cartofi

50

ml

Ulei de masline

50

Gr

Ceapa

100

ml

Gran cucina

10

gr

Tarhon

500

ml

Supa de legume

12

buc

Creveti Black Tiger

5

gr

Ghimbir ras

1

buc

Usturoi

Sare

dupa gust

Piper

dupa gust

Mod de preparare

Se curata telina si cartofii, se spala si se taie in cuburi. Se incing 20 ml ulei într-o oala, se adauga ceapa si apoi mazarea, telina si cartofii, se calesc impreună, dupa care se adauga supa de legume si se lasa la fiert cca. 20 minute.

Cand este gata, se adauga smantana, se aromatizeaza cu tarhon si se paseaza cu blenderul pana se obtine o crema.

Se trag la tigaie in restul de ulei de masline crevetii, cu ghimbir si usturoi, si se servesc cate 3 bucati pe o frigaruie deasupra castronului de crema de mazare.

Piept de rata cu sos de portocale

Pentru 4 portii

2

Buc.

Piept de rata

de cate 350 g fiecare sau 4 mai mici

2

Buc.

Portocale

100

ml

Suc de portocale

10

gr

Rozmarin

20

gr

Marmelada de portocale

20

ml

Lichior de portocale

20

ml

Vin Porto alb

Piper de Cayenne

(boia foarte iute)

Sare

5

gr

Zahar brun

20

gr

Unt

Mod de preparare

Se desprinde pieptul de rata de pe os, se spala si se cresteaza sub forma de gratar (linii intretaiate) pe partea cu grasime.

Portocalele se spala cu apa fiarta si se taie coaja sub forma de fasii – fileuri subtiri. Pieptul de rata se pune intr-un castron cu capac, se adauga sucul de portocale, fileurile de portocale şi vinul. Se adauga putin zahar brun. Bucatile de piept trebuie sa fie acoperite bine. Se lasa sa stea la temperatura camerei circa 6 ore sau la frigider circa 12 ore, pentru a se marina. Apoi se scot si se usuca prin tamponare cu un servet absorbant.

Se rumenesc într-o tigaie fara grasime, intai pe partea cu pielita, apoi pe cealalta, cate 3 minute pe fiecare parte. Se scot din tigaie si se stinge jusul format cu marinada. Apoi pieptul se introduce la cuptorul preincalzit la 160 grade si se lasa inca 10 minute.

Intre timp se fierbe marinada, la care s-a adaugat firul de rozmarin, se adauga marmelada si se reduce prin fierbere la jumatate.

Se adauga untul rece si se lasa pana se leaga sosul. La sfarsit se potriveste de gust cu boia si sare si se adauga lichiorul de portocale.

Se scoate pieptul de la cuptor, se lasa sa se aseze, se presara cu rozmarinul tocat.

Pieptul se taie în transe foarte subtiri si se aranjeaza pe platou.

Sugestie

Drept garnitura se poate servi cu piure de cartofi si legume asortate .

Pannacotta cu jeleu de struguri si nuci

Pentru 4 portii

7

Buc.

Gelatina Dr Oetker - foi

600

ml

Smantana Gran Cucina

100

g

Zahar vanilat

200

g

Struguri negri si albi

200

ml

Sirop de zahar

Din ½ zahar cu ½ apa

50

g

Nuci

Mod de preparare

Se pune la fiert smantana cu zaharul vanilat, iar cand da in clocot se adauga gelatina. In prealabil foile de gelatina sunt inmuiate in apa rece si stoarse.

Compozitia se toarna printr-o sita in forme de sticla si se da la rece minim 4 ore.

Se scoate pannacotta din forme pe o farfurie si se decoreaza cu sosul pregatit astfel:

se taie boabele de struguri in jumatate, iar jumatate din cantitate se fierbe impreuna cu siropul de zahar pana cand se inmoaie coaja lor. Apoi se strecoara si se adauga si restul de struguri taiati in jumatati si curatati de samburi. Sosul astfel pregatit se toarna peste pannacotta si se decoreaza cu nuci si menta.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Aprilie 2023 - 01 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.