Finalizați amenajarea casei, a camerei sau pur și simplu redecorați și vă întrebați care este cea mai bună acoperire pentru ferestrele dumneavoastră? Perdele și draperii sau jaluzele sunt diferite din punct de vedere estetic. Perdelele sunt îmbrăcămintea tipică pentru ferestre, în timp ce jaluzelele aduc modernitate, dau un stil contemporan interiorului tău și au o gamă largă de jaluzele cu role, jaluzele venețiene sau jaluzele pentru ferestrele de acoperiș. Alegerea este o chestiune de gust, de nevoie, de tipul de fereastră și de încăpere, dar și de buget. Aruncați o privire asupra lucrărilor și aflați ce se va potrivi cel mai bine ferestrelor dumneavoastră: perdele și draperii sau jaluzele?

Protecție mai precisă împotriva luminii cu ajutorul jaluzelelor

Când ajungeți la etapa de a vă decora ferestrele, trebuie să vă puneți o întrebare esențială. Ce ar trebui să aducă în camera dvs. în ceea ce privește lumina? Dacă doriți o gestionare perfectă a luminii, niște jaluzele sunt mai bune decât perdelele. Perdelele pot fi doar deschise sau închise, dar în timpul zilei soarele se mișcă și lumina din cameră se schimbă. Datorită acelor jaluzele

cu deschiderile lor verticale, puteți controla luminozitatea camerei dvs. așa cum doriți. Dacă totuși doriți perdele și draperii, optați pentru draperii black out.

Jaluzelele sunt mai ușor de întreținut decât perdelele

Jaluzelele și perdelele de la ferestre sunt bune, dar este mai bine să le păstrezi curate fără prea multe dificultăți. Iar când vine vorba de întreținere, niște jaluzele sunt cea mai bună alegere. Ștergerea regulată a prafului jaluzelelor venețiene, o cârpă ușor umedă, iar țesăturile și lamelele jaluzelelor de interior sunt menținute curate. Când vine vorba despre perdele și draperii, pe de altă parte, sunt menținute curate prin desprinderea lor de pe tija de perdele, introducerea lor în mașina de spălat, călcarea lor în funcție de tipul de țesătură și apoi agățarea lor înapoi pe tijă. În plus, la fel ca majoritatea țesăturilor, perdelele absorb mirosurile din bucătărie sau chiar microparticulele de praf, care în timp le fac să devină gri.

Ferestrele rabatabile și pivotante pot fi decorate cu perdele și jaluzele

Perdelele și jaluzelele pot fi folosite pentru a îmbrăca ferestrele basculante și pivotante. Perdelele, atârnate pe perete, nu vor fi o problemă pentru a deschide fereastra, trebuie doar să deschideți puțin perdeaua pentru a avea acces la mânerul ferestrei și ați terminat.

La ferestrele culisante și pivotante, pentru a folosi jaluzelele la maxim, vă recomandăm să instalați jaluzele care au o instalare care permite ca țesătura sau lamelele să rămână aproape de geam, adică pe pervazul geamului sau pe foaia de geam. De exemplu, jaluzelele venețiene din aluminiu, jaluzelele rulou cu cutie sau jaluzelele rulou fără găurire. Există un sistem de fixare care constă în fire subțiri care sunt instalate pe foaia sau pe pervazul geamului pentru a împiedica jaluzelele să se lovească de fereastră atunci când aceasta este deschisă sau în cazul în care există curenți de aer, sau pur și simplu pentru a evita deteriorarea jaluzelelor. Jaluzelele plisate instalate pe talonul geamului ferestrei vor fi, de asemenea, o acoperire excelentă pentru ferestrele basculante.

Citeste si:
Cum să alegi perdelele sau draperiile potrivite pentru o locuință...
Cum să alegi perdelele sau...

Ferestre de acoperiș? Ferestre non-standard? Jaluzelele sunt soluția

Ferestrele non-standard, cum ar fi ferestrele de acoperiș, au mai puține opțiuni pentru acoperirea lor. Cea mai potrivită jaluzele pentru acestea este jaluzelele pentru ferestre de acoperiș sau jaluzelele plisate pentru ferestre de acoperiș. Ghidajele de o parte și de alta a înălțimii ramei ferestrei permit ca țesătura să rămână aproape de geam, iar jaluzelele pentru ferestre de acoperiș pot fi deschise la milimetru. Lumina și culoarea pot fi apoi adăugate pentru a se potrivi decorului dumneavoastră. În plus, jaluzelele noastre pentru ferestre de acoperiș sunt realizate pe măsură și în funcție de producătorul ferestrei dvs.

Pentru alte ferestre non-standard, cum ar fi ferestrele triunghiulare, trapezoidale sau cu ochi de taur, le puteți împodobi cu jaluzele frumoase din aluminiu. Datorită producției noastre personalizate, jaluzelele venețiene din aluminiu cu lamele de 16 mm vor fi perfecte pentru a vă ajuta să gestionați luminozitatea încăperii într-un mod frumos și pentru a aduce culoarea care se potrivește cel mai bine personalității dumneavoastră. Pentru ferestrele mici sau pentru ferestrele mari de tip bovindou, jaluzelele făcute la comandă vor fi, de asemenea, perfecte.

Citeste si:
Claudia Pătrășcanu, dată afară cu copiii din casa fostului soț:...
Claudia Pătrășcanu, dată...

Dacă forma ferestrei nu este atât de importantă pentru stilul interiorului tău, poți pune perdele în fața ferestrei non-standard, dar farmecul formei ferestrei va fi din păcate ascuns de perdelele care atârnă deasupra ferestrei.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Martie 2023 - 05 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.