Urmează o iarnă destul de grea pentru români și nu doar. Toate acestea din cauza crizei gazelor și crizei economice. Oamenii se așteaptă la niște facturi uriașe. Unii sunt gata să mai reducă din temperatura din casă doar pentru face economie. Însă există unele trucuri te ajută să îți păstrezi și casa călduroasă, dar și să micșorezi factura la căldură.

Sfaturi pentru a reduce factura la căldură și pentru a păstra locuința caldă pe timpul iernii

Una dintre principalele reguli face referire la poziționarea caloriferelor în casă. Acestea trebuie să fie instalate sub ferestre, pentru a se evita formarea condensului. Acestea nu trebuie să fie acoperite de draperii sau perdele, deoarece astfel împiedică răspândirea căldurii în cameră.

Pierderea căldurii din casă are loc și din cauza ferestrelor neizolate, dar și timpul alocat pentru aerisirea camerei joacă un rol important. Specialiștii spun că 10 minute sunt suficiente pentru ca aerul curat să intre în cameră și astfel să nu se piardă căldura din interior.

De asemenea, căldura poate fi împiedicată și atunci când în apropierea caloriferului se află obiecte de mobilier. Astfel este recomandat ca patul sau canapeaua să fie poziționate în așa mod încât aerul cald să poată circula în încăpere.

Nu vă mai uscați hainele pe calorifere!

În perioada rece a anului, covoarele din locuință ajută la menținerea căldurii în casă. Pe lângă faptul că sunt un obiect de decor foarte frumos, acestea absorb căldura şi împiedică pierderea ei prin podea.

Totodată, foarte multă căldură se economisește atunci când gospodinele gătesc. Căldura care este degajată de aragaz sau cuptor contribuie la încălzirea întregii locuințe. Cu acest succes, puteți să nu mai porniți caloriferele din bucătărie.

Multe persoane practică uscarea hainelor pe calorifere. Specialiștii spun că și acest pas este un lucru greșit. În momentul în care caloriferul este acoperit cu hainele care trebuie să se usuce, acestea opresc căldura care trebuie să pătrundă în cameră și este absorbită de haine. Practic, hainele sunt un scut care nu lasă căldura să pătrundă în încăpere.

Citeste si:
Bucureștiul ar putea rămâne fără apă caldă și căldură în această iarnă
Bucureștiul ar putea rămâne...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Noiembrie 2022 - 02 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.