Dacă citiți asta, probabil că sunteți interesat să cumpărați un candelabru. Este posibil să dețineți deja un candelabru și vă gândiți să cumpărați altul. S-ar putea, de asemenea, să cautati să cumparati primul candelabru, dar nu sa nu știti de unde să începeți sau ce ar trebui să luati în considerare.

Candelabrele sunt cunoscute pe scară largă ca fiind una dintre cele mai elegante și sofisticate decorațiuni interioare pe care o persoană le poate adăuga proprietății sale. Fie că este o nouă adăugare la un dormitor, sufragerie, sufragerie sau bucătărie, puteți fi sigur că un candelabru ar adăuga puțină dramă și va fi punctul focal.

În prezent, există mii de opțiuni disponibile pe piață, fiecare într-o gamă largă de forme, dimensiuni și stiluri. Cu atâtea opțiuni, ar putea fi copleșitor să alegeti produsul potrivit.

Deși este un efort interesant, cel mai bine este să nu cumparati primul candelabru pe care îl vedeti. În schimb, mai jos avem cateva sfaturi pe care ar trebui să le luați în considerare atunci când cumpărați un candelabru pentru a avea garantia ca ati luat decizia potrivita.

Stabiliti bugetul

Deoarece suntem pe tema cumpărăturilor, este mai bine să stabiliți mai întâi cât sunteți dispus să cheltuiți. Candelabrele diferă în functie de forme și dimensiuni și, așa cum vă puteți aștepta, la fel și prețurile. Dacă v-ați stabilit un buget redus, cel mai bine este să filtrați toate opțiunile care nu se încadrează în intervalul de preț stabilit. Este demn de remarcat faptul că a opta pentru o opțiune mai ieftină nu înseamnă întotdeauna că candelabru va fi mai mic sau mai puțin elegant. Exista o multime de produse accesibile dar care arata impecabil si sunt de buna calitate. Alternativ, dacă ați stabilit un buget mult mai mare, atunci aveți o colecție mai mare din care să alegeți. Vă puteți aștepta ca, avand un buget mai mare, sa aveti si mai multa flexibilitate in ceea ce privste alegerea candelabrului potrivit.

Citeste si:
Încă ai becuri în casa ta ? Înlocuiește Becul Tradițional cu o...
Încă ai becuri în casa ta ?...

Luați în considerare spațiul camerei

Când alegeți un candelabru, este important să aveți în vedere spațiul cu care trebuie să lucrați.

Dacă o camera este prea mică și ati cumpărat un candelabru prea mare, vei întâmpina câteva probleme de spațiu.

Este important să măsurați dimensiunea camerei și să țineți cont de dimensiunile atunci când luați decizia finală. Mai bine, puteti discuta cu designeri profesionisti care vor fi dispuși să vă ajute pentru a vă asigura că primiți măsurătorile corecte.

Gândiți-vă la design

Înainte de a va decide asupra unui candelabru, cel mai bine este să va gânditi la ce tema vreti să fie camera. Acum puteți cumpăra candelabre care vin în multe modele diferite - de la modele tradiționale, moderne, contemporane și multe altele. Tema camerei dumneavoastra ar trebui să aibă o mare influență asupra deciziei și din motive evidente. Dacă intenționați să aveți o temă actuala, modernă, este foarte puțin probabil să doriți să cumpărați un candelabru cu design tradițional.

Citeste si:
De ce să ții cont când alegi un smartphone în 2022
De ce să ții cont când alegi...

Materiale si finisaje

Modelele candelabrelor variază acum într-o gamă largă de materiale. Puteți gasi candelabre care sunt proiectate folosind materiale precum alamă, metal, cristale și fier. Nu uitați să luați în considerare modul în care candelabrul se va asorta cu alte aspecte ale camerei dumneavoastra. Gândiți-vă la cum ar arăta materialele și culorile candelabrului față de mobilierul, tapetul și ferestrele din incapere. Este chiar important să încercați să creați coerență cu alte corpuri de iluminat din cameră, astfel incat sa aveti garantia unui rezultat excelent in ceea ce priveste aspectul general.

Forma si dimensiunea

Rețineți că aceste corpuri de iluminat sunt disponibile in diferite forme si dimensiuni.

Dimensiunea candelanbrului pe care il veti alege poate determina cum arată designul interior final, impactul general fiind unul mult mai mare fata de cum v-ati putea imagina. Candelabrele mari sunt perfecte pentru acele zone care sunt larg deschise și încăpătoare si pentru camerele inalte in general. Oricum, fiți prudent atunci când selectați un candelabru pentru a vă asigura că alegeți o dimensiune care va arăta bine în zona în care doriți să-l instalați.

Citeste si:
Guvernul va aproba astăzi voucherele pentru alimente. Ce vei putea...
Guvernul va aproba astăzi...

Inaltimea tavanului

Am menționat pe scurt spațiul unei camere, dar este important să luăm în considerare și înălțimea tavanului. Înălțimea camerei este un factor esențial în decizia unui candelabru. Camerele care au un tavan mult mai înalt sunt perfecte pentru candelabrele care atârnă jos și coboară mai mult din tavan. După cum probabil vă puteți imagina, camerele cu tavanul de mica inaltime nu sunt potrivite pentru acest tip de candelabru. Este important să luați în considerare și lumina care intră în cameră. Vreti să va asigurati că acele candelabre care au cristale sau becuri goale sunt instalate mai sus pentru a evita strălucirea sau reflexiile nedorite.

Curatare si intretinere

Odată instalat, este important să curățați candelabru în mod regulat daca va doriti ca totul sa arate impecabil. Ca și în cazul majorității mobilierului decorativ, candelabrele acumulează cantități mari de praf. Candelabrele care sunt mai mari și au modele mai complexe și sunt dificil de ingrijit. Dacă nu puteți curăța în mod regulat un candelabru mai mare, poate fi mai bine să alegeți unul care este mic sau are un design mai simplu.

Citeste si:
Poți cumpăra acțiuni fără ajutorul unui broker?
Poți cumpăra acțiuni fără...

Exista o multime de lucruri pe care trebuie sa le aveti in vedere in momentul in care cautati sa achizitionati candelabre. Aceste corpuri de iluminat sunt cu adevarat deosebite si schimba complet aspectul oricarei incaperi daca au fost alese inteligent, astfel incat sa respecte aspecte importante precum cele enumerate anterior.


Despre autor:


Ultima actualizare: 26 Octombrie 2022 - 09 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.