Biroul, fie cel de la muncă, fie cel de acasă, reprezintă o oglindă a noastră. Lucrurile pe care le ținem pe el, felul în care este aranjat, gadget-urile pe care le folosim, chiar și micul calendar pe care îl avem pot spune ceva despre noi, pot fi indicii cu privire la cine suntem, cu ce ne ocupăm și ce lucruri contează suficient de mult pentru noi încât să primească atenția care vine odată cu un loc pe obiectul de mobilier la care ne petrecem multe ore din zi.

Pe lângă toate lucrurile care ne diferențiază de toți ceilalți, prezente pe biroul nostru, există însă și acele accesorii care fac parte din categoria must-have și pe care ar trebui să le vezi pe mai toate birourile, indiferent de poziția din companie a unei persoane sau de obiceiurile sale. Sunt acele obiecte de care ai nevoie în munca de zi cu zi, pentru care îți aloci lunar un anumit buget și care îți optimizează fluxul de lucru.

Obiectul pe care îl vei vedea probabil cel mai des pe un birou este pixul, însoțit, de asemenea, de un caiet sau o agendă, pentru a nota diferite lucruri, a-ți face un program pentru ziua respectivă sau a nu uita deadline-urile și proiectele importante la care lucrezi. Sigur, există o mulțime de metode digitale de a urmări activitățile pe care le ai de făcut într-o săptămână, însă notarea acestora fizică, pe o foaie de hârtie, permite și memorarea mai ușoară a lor și te asigură că le vei avea în vedere constant.

Un ajutor uriaș pentru organizare, biblioraftul este un alt obiect care nu trebuie să lipsească de pe un birou, mai ales în cazul celor care lucrează cu multe documente. Organizarea acestora (alfabetică sau în orice alt mod preferi) este esențială pentru a lucra mai ușor și mai aplicat și îți permite să găsești cu ușurință referințe anterioare pentru a le folosi într-un proiect actual.

Două accesorii pe care de foarte multe ori le neglijăm, până în momentul în care realizăm că avem nevoie de ele, sunt cutterul și foarfeca. Prezența lor pe birou poate nu pare esențială la prima vedere, însă intră cu siguranță în categoria ustensilelor de care vei descoperi că ai nevoie măcar o dată pe săptămână, atunci când vrei să deschizi un pachet și nu ai cu ce.

Citeste si:
Ținute office pentru antreprenoare: 4 recomandări utile
Ținute office pentru...

Într-o perioadă în care pandemia nu a plecat încă, dar nici nu mai reprezintă primul subiect pe ordinea de zi, a rămas un obicei foarte sănătos: acela de a ne spăla și dezinfecta mâinile constant. Pentru asta, un obiect, care poate până în 2020 nu era considerat esențial, acum nu ar trebui să mai lipsească de pe niciun birou. Acesta este, bineînțeles, dezinfectantul, fie el sub forma unor șervețele umede, a unui gel sau a unei soluții. Ar trebui să îl folosim în mod regulat, de fiecare dată când interacționăm cu pachete primite de la curieri, înainte să mâncăm sau în orice altă acțiune presupune contactul cu suprafețe pe care nu le-am atins anterior. Chiar și acestea din urmă ar trebui constant curățate cu o soluție.

Citeste si:
5 aspecte de care să ții cont când alegi cadoul pentru colegul de...
5 aspecte de care să ții cont...

Un alt accesoriu care poate fi considerat standard pentru orice birou este capsatorul, care intră cumva în categoria amintită anterior, de obiecte de care nu știm câtă nevoie avem până în momentul în care trebuie să le folosim. Un alt ajutor util pentru organizare, la fel ca biblioraftul, capsatorul este excelent pentru eliminarea mormanelor de hârtie de pe birou și clasificarea lor în diferite categorii, pentru un proces de lucru mai bun.

Și, pentru că biroul trebuie să ofere și o atmosferă plăcută pentru a-ți face activitatea mai productivă, ar trebui să iei în considerare și prezența unui odorizant de cameră, cu miros specific, poate, al celui din restul casei/clădirii de birouri, ceva pe care îl poți asocia ușor cu activitatea de lucru și munca pe care o prestezi.

Citeste si:
Amenajarea biroului personal, secretul productivității
Amenajarea biroului personal,...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Octombrie 2022 - 02 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.