În sezonul cald zilele sunt mai antrenante, deoarece ne putem aventura tot timpul în natură, de dimineața devreme până seara târziu. Odată cu răcirea vremii, poate ai tendința de a te îngrijora că trebuie să stai mai mult în casă, însă sunt destule activități prin care timpul va trece mai ușor.

Bucură-te de o lectură bună

În serile friguroase de toamnă și iarnă, poți începe citirea unei cărți pe care tot ai amânat-o de-a lungul anului sau te poți orienta către autori romani care au lansat, în ultima perioadă, titluri interesante.

Prin lectură, ai posibilitatea de a evada ușor din realitate, respectiv să aprofundezi diverse aspecte ce țin de dezvoltarea ta personală. Pune-ți o băutură caldă și bucură-te de citit!

Învață să practici un sport de iarnă

Dacă nu știi să practici niciun sport de iarnă, lăsând la o parte săniușul copilăriei, ce ai zice să încerci să înveți unul?

Cum nu trebuie neapărat să fie schi sau snowboard, unde trebuie să aștepți prezența zăpezii în stațiunile montane, poți încerca să înveți să patinezi undeva indoor și, mai apoi, pe un patinoar în aer liber, dacă există în orașul tău. Un pont ar fi că dacă știi deja să te dai cu rolele, iar menținerea echilibrului este punctul tău forte, patinajul va fi mai ușor de practicat. În caz contrar, totul se învață cu zâmbetul pe buze.

Ia-ți prietenii cu tine și pătrunde pe gheață cu atenție, dar cu încrederea că până la urmă vei reuși!

Momentul perfect să-ți redecorezi locuința

Dacă toată vara te-ai plimbat, atunci când vecinii băgau bormașina și puneau faianță prin bucătărie, nu înseamnă că nu poți face și tu mici redecorări prin casă. Spunem redecorare pentru că, de exemplu, zugrăvitul nu prea își mai are rostul în anotimpul rece, în special din cauza uscării greoaie a lavabilei.

Prin urmare, poți schimba atmosfera din locuință cu o piesă nouă de mobilier, de tipul „Do It Yourself”, un lampadar cu lumină caldă pentru serile petrecute în liniște, un covor pufos în cameră sau noi recipiente pentru ceaiurile aromatice de sezon.

Gătește un fel mâncare

Mândrește-te cu prima ta pizza făcută în casă, iar dacă ești deja „next level”, poți face o prăjitură delicioasă.

Citeste si:
Sezonul Après-Ski. Care sunt cele mai bune variante
Sezonul Après-Ski. Care sunt...

Timpul petrecut în bucătărie te poate ajuta să te destresezi, gătitul fiind o activitate dinamică, indiferent că o faci singur sau cu cineva drag. În plus, mai lași un pic ochii să se odihnească de la privitul telefonului sau televizorului.

Vizionează episoadele restante din serialul preferat

Ai multe episoade rămase restante din serialul tău preferat? Perfect! Pentru asta sunt zilele friguroase și ploioase, în care alte activități nu prea își au locul sau, pur și simplu, nu ai chef de altceva. Prin urmare, pregătește-ți snacksul preferat și descoperă prin ce întâmplări mai trec personajele din serialul pe care îl îndrăgești.

Vizitează un muzeu pe care îl aveai pe listă

Fie că îți plac muzeele, în general, fie că ai unul pe listă care ți se pare cu adevărat interesant pentru preocupările tale, în anotimpul rece este o activitate foarte bună pe care o poți face.

Citeste si:
O zi ploioasă în vacanță? Ce activități poți face în aceste condiții
O zi ploioasă în vacanță? Ce...

Plimbă-te prin târgurile de sezon organizate în orașul tău

Târgurile de sezon sunt un motiv pentru a păși în atmosfera sărbătorilor sau evenimentelor, cum ar fi Halloween-ul sau Crăciunul. În plus de asta, este un prilej să mai ieși în aer liber, să descoperi la pas orașul pe care nu l-ai mai străbătut de ceva vreme și să te bucuri de un vin fiert împreună cu cei apropiați.

Organizează o seară de entertainment cu prietenii tăi

Dacă vara fiecare pleacă în vacanțe pe cont propriu și în zilele de weekend nu vă potriviți deloc cu programul, toamna și iarnă te poți regăsi cu prietenii la o seară de filme, jocuri sau socializare. Teoretic, acum nu ar mai trebui să existe nicio scuză.

Sperăm că te-am convins că ai destule activități pe care le poți face în sezonul rece. Prin urmare, bucură-te și de momentele specifice acestei perioade.

Citeste si:
Cinci activități perfecte pentru primăvară
Cinci activități perfecte...

Despre autor:


Ultima actualizare: 20 Octombrie 2022 - 10 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.