Primăvara este un anotimp care parcă te invită să îl descoperi și să te bucuri de transformările pe care le aduce acesta, fiind părtaș într-un mod direct, în sânul naturii, în spații cât mai puțin modificate de om.

Pentru că schimbările survenite odată cu sosirea primăverii sunt numeroase, este recomandat să poți petrece cât mai mult timp afară. Desigur că și de la fereastră sau din balcon copacii înfloriți pot să-ți aducă bucurie și mirosul lor, mai ales după ploaie, poate fi îmbietor. Însă, pentru că vremea se încălzește din ce în ce mai tare și peisajele devin spectaculoase, poți să te bucuri de primăvară și să observi transformările prin intermediul unor activități pe care ți le recomandăm în rândurile care urmează.

1. Aleargă într-un parc sau într-o pădure

Dacă până acum obișnuiai să te duci la sală pentru a face mișcare, primăvara poate fi momentul în care poți să mai reduci din timpul petrecut în interior și să ieși la alergat în natură. Fie că alegi în parc, fie în pădure, echipează-te cu o pereche de pantofi sport Under Armour, astfel încât să ai parte de confort, să nu faci bătături și să poți atinge performanța dorită, cu o îmbrăcăminte corespunzătoare vremii (în general, este bine să nu te îmbraci prea gros, pentru că alergatul îți va pune sângele în mișcare, te vei încălzi și vei transpira).

Dacă vei alerga în pădure, ține cont că s-ar putea să ți se pară mai dificil decât într-un parc, mai ales că pot fi pietre și denivelări, iar unele trasee sunt mai dificile. Însă, cu siguranță, aerul pe care îl vei inspira va fi mult mai proaspăt și, din când în când, poți lua pauze în care să te bucuri de frumusețea pădurii.

2. Fă o drumeție

Dacă familia sau prietenii tăi sunt iubitori de natură, atunci organizează împreună cu aceștia o drumeție. În funcție de experiența voastră și de vârsta participanților, alegeți trasee mai ușoare sau mai dificile. Planificați în prealabil traseul, echipați-vă corespunzător (bocancii de munte sunt o piesă esențială), respectați marcajele și asigurați-vă că aveți disponibilă o hartă. Dați dovadă de un comportament civilizat, respectând flora și fauna (strângeți gunoaiele după voi, nu rupeți florile) și bucurați-vă de modul în care natura renaște în acest anotimp, de cântecul păsărilor, de verdele copacilor și de prospețimea aerului.

Citeste si:
Cum să îți detoxifiezi organismul în mod natural primăvara
Cum să îți detoxifiezi...

3. Plantează flori

Un alt mod prin intermediul căruia te poți bucura de venirea primăverii este să plantezi flori în propria curte sau să-i ajuți pe cei apropiați să le planteze, în cazul în care locuiesc la casă. Dacă locuiești la bloc și ai un spațiu verde în împrejurimi, poți discuta cu vecinii și puteți înfrumuseța zona prin plantarea unor flori sau, dacă locul vă permite, inclusiv a unor arbuști sau copaci.

4. Organizează un picnic

Nu în ultimul rând, o altă activitate plăcută, care te ajută să petreci timp în natură, să observi transformările care apar și să te bucuri de ele este oragnizarea unui picnic. Adună-i pe cei dragi, stabiliți de comun acord o zi potrivită pentru toți, alegeți un loc care să vă permită acest tip de activitate și aduceți gustări atât sărate, cât și dulci. Nu doar că vă veți bucura de soare și de aerul curat, dar va fi și o modalitate prin intermediul căreia veți putea socializa și vă veți bucura de prezența celor apropiați.

Citeste si:
Primăvara imprevizibilă a deciziilor bruște cauzată de cvartetul...
Primăvara imprevizibilă a...

La finalul picnicului, nu uitați să strângeți după voi și să dați dovadă, în permanență, de respect față de natură.

Așadar, activitățile prin intermediul cărora te poți bucura de primăvară, de transformările aduse de aceasta, pot fi numeroase. Important este să alegi să petreci cât mai mult timp în natură și să fii prezent, trup și suflet, la aceste modificări vizibile de la o zi la alta.


Despre autor:


Ultima actualizare: 3 Aprilie 2024 - 02 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.