Fie că dorești să îți vopsești părul din motive estetice - încep să apară firele albe, nu îți plac și vrei să le acoperi - sau din motive de schimbare - atunci când simți că e nevoie de ceva nou în viață și alegi să schimbi culoarea părului, există cel puțin o vopsea care să îți îndeplinească nevoile.

În funcție de ceea ce îți dorești, poți să alegi din mai multe tipuri de vopsele pe cea care ți se potrivește cel mai bine: vopsea de par fara amoniac, vopsea demi-permanentă, vopsea permanentă etc.

Tipuri de vopsea de păr

Există o preconcepție conform căreia vopseaua de păr arde părul, însă trebuie să știi că acest lucru se prea poate să se fi întâmplat în trecut. Acum însă, odată cu evoluția tehnologiei și a chimiei, și substanțele din vopselele de păr sunt mult mai prietenoase, atât cu scalpul, cât și cu lungimea firului de păr.

1. Vopsea de păr fără amoniac

Dacă totuși încă te sperie ideea unei vopsele cu amoniac, să știi că găsești pe piață și varianta fără amoniac.

Mai mult decât atât, acum ai la îndemână o mulțime de vopsele fără amoniac din game profesionale, pe care poți miza că îți vin în ajutor, atât atunci când dorești să acoperi firele albe, cât și pentru a-ți schimba culoarea într-una care să te reprezinte mai bine.

Acest tip de vopsea îți va face părul să strălucească și îi va da un plus de vitalitate.

2. Vopsea de păr semi-permanentă

Se poate să nu fii întotdeauna foarte sigură dacă o culoare ți se potrivește, sau pur și simplu vrei să schimbi culorile mai des, însă nu dorești să îți rănești părul făcând acest lucru o dată pe lună sau o dată la două luni.

În acest caz, cel mai bine ți se potrivește o vopsea semi-permanentă, care rezistă între 4 și 12 spălări. Nici aceasta nu conține amoniac și mai este cunoscută și sub denumirea de nuanțator.

Ca beneficii pe care le are sunt durata scurtă de viață pe păr, dându-ți posibilitatea de a da un refresh oricând dorești; nu rănește părul în niciun fel; și oferă părului un aspect natural.

Citeste si:
Ce sunt alergenii: tipuri și simptome principale
Ce sunt alergenii: tipuri și...

Foto: unsplash.conm

Dacă totuși dorești să prelungești durata în care vopseaua stă pe păr, poți să folosești tratamente sau produse de îngrijire aferente culorii și vei sta mai mult timp fără griji, dacă o anumită culoare te-a fermecat.

3. Vopsea demi-permanentă

A nu se încurca această vopsea cu cea semi-permanentă, despre care ți-am povestit în rândurile de mai sus.
Vopseaua demi-permanentă se folosește de obicei pentru a da profunzime culorii naturale a părului, pentru a schimba nuanța - însă nu radical - sau a da strălucire culorii tale.

Poți să o alegi în varianta cremoasă sau lichidă și vei face schimbări fine, care să nu îi șocheze pe cei din jur.

4. Vopsea de păr permanentă

Aceasta este probabil cea mai cunoscută vopsea dintre toate tipurile, deoarece este folosită mai ales pentru a ascunde firele albe de păr apărute mai devreme sau mai târziu.

Citeste si:
Cum să cureţi vopseaua de ouă de pe mâini
Cum să cureţi vopseaua de ouă...

Pentru a-și face efectul așa cum trebuie, această vopsea modifică structura firului de păr și interacționează cu pigmentul natural al acestuia pentru a-și face efectul la maxim și ca acesta să reziste de la 4 la 6 săptămâni.

Pentru a prelungi însă efectul acesteia, poți să vopsești doar rădăcinile crescute și să te bucuri de restul culorii pentru o perioadă mai lungă de timp.
În varianta în care o găsești acum în magazinele online și offline de specialitate, poți să fii sigură că nu îți va strica sau ”arde” părul așa cum se întâmpla acum câteva zeci de ani.

Acum că îți sunt la îndemână atâtea vopsele profesionale, pe care le găseai până acum ceva vreme doar la saloanele de înfrumusețare, nu mai ai nicio scuză pentru a nu arăta așa cum îți dorești.

Citeste si:
O scoală din Capitală vrea să exmatriculeze elevii care se vopsesc
O scoală din Capitală vrea să...

Cu îndemânare, poți să te vopsești chiar din confortul casei tale, fără a mai trebui să petreci timp în trafic. Dacă te temi să faci acest procedeu singură, ai întotdeauna varianta de a apela la cineva care să îți dea o mână de ajutor până te obișnuiești tu singură.

Vopsitul cu produse de calitate a devenit mult mai la îndemână, așa că alege să investești în tine!


Despre autor:


Ultima actualizare: 31 August 2022 - 11 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.