Te-ai mutat în casă nouă sau ai decis să îți renovezi bucătăria? Urmează să alegi mobila, dar și electrocasnicele potrivite cu stilul pe care ți l-ai ales.

Poate că a venit vremea să îți iei și masina de spalat vase, ca să îți ușurezi munca și să poți primi cât mai mulți musafiri fără prea multe bătăi de cap. Dar cum știi să alegi ce îți trebuie?

Îți prezentăm câteva idei care să te ajute să-ți cumperi mașina de care ai nevoie.

Spațiul în care o depozitezi

Înainte de orice, trebuie să știi în ce loc din bucătărie instalezi mașina de vase. Ca să nu ai multe costuri suplimentare, ideal este să o așezi cât mai aproape de țevile de apă, în dreptul pereților unde le ai deja trase. Este important să știi că o să ai nevoie și de o priză separată pentru acest tip de obiect electrocasnic.

Nu uita să măsori spațiul în care o vrei și apoi să te uiți după oferte online sau în magazinele fizice de profil. Mai trebuie să știi ce model îți place, ce buget aloci și cât spațiu ai în bucătăria ta.

Poți alege o mașină de vase încăpătoare, cu o capacitate de încărcare de 14, în care să poți spăla tot atâtea seturi de vase, sau poți alege una ceva mai mică, cu o capacitate de încărcare de zece. Indicat ar fi să faci această alegere în funcție de cât de mare este familia ta.

Tipul de mașină de spălat

Există mașini de spălat vase independente, pe care le poți instala lângă mobila de bucătărie sau pe un blat, dacă este una de dimensiuni mici. Îți poți alege, în acest caz, și o culoare care să se asorteze cu mobila și cu decorul bucătăriei tale. Acest tip de mașini de vase au panoul de control la exterior și pot fi programate cu ușurință, unele chiar și de pe telefon.

Cel de-al doilea tip de mașină de spălat vase este cel incorporabil, care are marele avantaj că se poate integra perfect în designul bucătăriei tale, deoarece o încastrezi în mobilă și devine un tot unitar. În această situație, culoarea este mai puțin relevantă, iar panoul de control se află pe marginea superioară a ușii.

Citeste si:
Electrocasnicele care consumă cea mai multă electricitate dacă nu...
Electrocasnicele care consumă...

Consumul de apă și energie electrică

Există un mit conform căruia mașinile de spălat vase consumă apă și curent în exces. Datorită inovațiilor de ultimă generație, mașinile de spălat vase, în funcție de clasa lor energetică, au fost concepute să consume curent moderat și apă mult mai puțină decât spălarea vaselor în chiuvetă. Vei observa cum consumul de apă scade chiar din prima lună din care vei folosi mașina de spălat vase.

Numărul programelor

Mașinile de spălat vase au între cinci și zece programe de spălare. Acestea sunt necesare și utile pentru tipurile de vase pe care urmează să le speli. Există inclusiv programe de prespălare pentru vasele foarte murdare, programe silențioase de noapte sau programe eco, pentru utilizare zilnică. Este recomandat, înainte de a pune vasele în mașină, să cureți resturile și să le arunci la gunoi. Vei evita, astfel, încărcarea mașinii cu resturi, înfundarea și mirosul neplăcut.

Citeste si:
Cum să îți menții curată mașina de spălat vase în doar 3 pași simpli
Cum să îți menții curată...

Detergentul și accesoriile

Există detergent de vase sub formă de capsule compacte sau cu gel. Este necesară o singură capsulă pentru un ciclu de spălare. Pe lângă detergent, vei mai avea nevoie de sare dedurizantă, soluție de clătire, dar și o soluție de curățare. Găsești oferte online, dar și în magazinele de profil.

Acum că știi detalii despre utilitatea mașinii de spălat vase, nu rămâne decât să îți achiziționezi una, ca să te convingi și să pregătești masa festivă de inaugurare a casei, fără să te preocupe cine și când va spăla vasele.


Despre autor:


Ultima actualizare: 20 Iulie 2022 - 03 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.