Facturile de la electricitate au devenit o mare bătaie de cap pentru oameni în ultimul an din cauza majorărilor de preț tot mai mari. Astfel, oamenii recurg la toate modalitățile prin care pot economisi energie electrică. Chiar dacă unele electrocasnice nu funcționează în acel moment, aflându-se în priză tot consumă energie. Iată care sunt acestea.

Electrocasnicele care consumă cel mai mult curent dacă nu sunt scoase din priză

Românii sunt tot mai panicați de facturile uriașe la electricitate. Cu toții încearcă să economisească lumina și să schimbe becurile din casă pe unele mai econome. Pentru a economisi bani pentru facturile la curent trebuie doar să depistați care sunt electrocasnicele care consumă cel mai mult și să le scoateți din priză atunci când nu le mai folosiți.

Poate că nu știați înainte, însă chiar dacă unele dizpozitive nu lucrează în acel moment, dar stau în priză, tot consumă energie. Este o cheltuială în plus de care mai ales acum nu aveți nevoie. Iată ce aparate din casă trebuie scoase din priză atunci când nu sunt folosite.

1. Aparatul de cafea

După fiecare utilizare este recomandat să scoateți din aparatul de cafea deoarece acesta consumă mai mult curent decât v-ați aștepta. Aparatul de cafea nu este folosit în permanență, așă că puteți să îl scoateți din priză.

2. Mașina de spălat vase

Mașina de spălat vase generează costuri mari la factura de curent. Chiar dacă nu funcționează, dacă este lăsată în priză, aceasta consumă curent electric și aduce bani în plus degeaba la factura finală.

3. Mașina de spălat haine

Ca și în cazul mașinii de spălat vase, mașina de spălat haine trebuie scoasă din priză după fiecare utilizare în cazul în care aceasta nu mai este folosită. Nu este nici un efort să o puneți în priză de fiecare daca când aveți nevoie, dar astfel economisiți bani.

4. Prăjitorul de pâine

Inofensiv fiind, însă prăjitorul de pâine la fel consumă energie electrică atunci când nu este scos din priză.

5. Aerul condiționat

Aerul condiționat nu mai este folosit în această perioadă, de aceea trebuie scos din priză pentru a economisi electricitatea și va micșora plata facturii la curent.

Citeste si:
Se scumpește factura la curent. Cât vor plăti românii pentru...
Se scumpește factura la...

6. Încărcătoarele

Cele mai des întâlnite în priză sunt încărcătoarele tuturor gadget-urilor. Lăsateîn priză, pot aduce costuri suplimentare la electricitate. De asemenea, ele reprezintă și un pericol foarte mare dacă sunt lăsate în priză mereu.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Noiembrie 2022 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.