Un cabinet stomatologic reprezintă o idee de afaceri care îți poate aduce un profit considerabil dacă respecți anumite standarde și iei cele mai bune decizii cu privire la logistică. Așadar, dacă ai de gând să pornești un business în această ramură medicală, ține cont de câteva aspecte importante, ca să iasă totul ca la carte. Iată mai jos 4 sfaturi utile care te vor ajuta să îți pui businessul pe picioare.

Bugetul și stabilirea sediului

În primul rând, pe lângă avizele necesare pentru deschiderea cabinetului, trebuie să îți stabilești un buget care să includă cheltuielile și investițiile ce vor urma. Apoi, vezi care este spațiul de care ai nevoie, adică o garsonieră, un apartament sau de o altă încăpere într-o anumită clădire. Alege opțiunea potrivită, fie închiriezi, fie cumperi suprafețele respective. Pe de altă parte, ține cont și de amplasarea sediului, fiindcă este un aspect important. Locul respectiv trebuie să fie

accesibil pentru pacienți și să aibă anumite facilități, de exemplu, locuri de parcare prin apropiere sau mijloace de transport, ca să se deplaseze în timp util.

Amenajarea cabinetului

Poate cel mai important aspect este amenajarea cabinetului cu aparatură de ultimă generație. Inițial, gândește-te și la camera de așteptare, pentru că vor fi mulți pacienți care vor ajunge mai devreme. Deci, cumpără mobilier de calitate, precum fotolii comode, instalează un televizor și pune-le la dispoziție apă și, de ce nu, o sursă wi-fi. Apoi, ai nevoie de aparate care respectă ultimele tehnologii în materie de stomatologie. De exemplu, nu trebuie să îți lipsească unitul dentar, turbina dentara profesională, microscopul endodontic, clești pentru extracții, seringi, mănuși chirurgicale, anestezic, diverse tipuri de medicamente și alte ustensile de ordin medical. De asemenea, mai ține cont și de sistemul de iluminat din cabinet, de cum este ventilată încăperea și de măsurile de igienă, fiindcă mediul trebuie să fie unul steril.

Nu uita de asigurările necesare

Pe lângă cele care țin de aparate, legat de termenul de garanție, cât și de defectarea acestora, nu uita și de cele profesionale. Mai precis, cele legate de malpraxis, fiindcă erorile umane pot apărea oricând, de aceea trebuie să fii asigurat în cazul unui eveniment neplăcut. Pentru că, fie din cauza oboselii sau neatenției, se poate pune un diagnostic greșit sau intervenția stomatologică să fie una care afectează pacienții. Așadar, vezi care sunt cele mai bune polițe de asigurare în acest caz. Pe de altă parte, îți poți asigura și cabinetul, pentru a fi acoperit în cazul în care izbucnește un incendiu, apare o inundație sau sunt sustrase obiecte. De aceea, ar fi indicat să îți instalezi și camere de supraveghere, împreună cu un sistem de alarmă și unul antiefracție.

Citeste si:
Cum se igienizează un cabinet stomatologic? 9 măsuri de siguranță
Cum se igienizează un cabinet...

Pune accent pe promovarea serviciilor tale

La fel de importantă este și promovarea serviciilor. În primul rând, ar trebui să ai un site și să fii prezent pe rețelele de socializare unde să oferi detalii cu privire la cabinetul tău. Mai exact, clienții trebuie să știe unde este poziționat, care sunt prețurile, ce fel de echipamente folosești, care este experiența și specializarea cadrelor medicale sau cum pot să ajungă la sediu. Plus că, este necesar să te diferențiezi cu ceva de celelalte cabinete stomatologice, fie prin calitatea serviciilor, fie prin tehnologie sau un pachet de intervenții medicale mult mai ieftin decât în alte locuri.

Deci, ține cont de aceste sfaturi dacă îți dorești să ai succes și să pornești cu dreptul. Stabilește-ți bugetul, fă-ți un plan de afaceri, cumpără aparatura necesară, ia avizele corespunzătoare ca să respecți legea în vigoare și asigură-ți cabinetul stomatologic.

Citeste si:
Sfaturi utile care te ajută să pui pe picioare prima ta afacere
Sfaturi utile care te ajută...

Despre autor:


Ultima actualizare: 24 Iunie 2022 - 09 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.