Dacă ți-ai propus să faci un maraton de filme clasice de dragoste asau dacă pur și simplu nu ai nici cea mică idee ce anume să vizionezi într-o seară de weekend, atunci avem câteva sugestii pentru tine care chiar s-ar putea să îți placă. Oamenii vin și pleacă din viețile noastre, dar filmele rămân acolo pentru totdeauna, chiar dacă la un moment dat pot intra într-un nemeritat con de umbră. Acestea vă vor face să vă simțiți de parcă ați face parte din acțiune, veți trăi alături de personajele voastre preferate, veți râde și veți plânge de la caz la caz, dar cert este că unul cel puțin din lista de mai jos vă va rămâne întipărit în minte pentru totdeauna. Dacă le-ai văzut, nu ar fi rău să le revezi alături de persoana iubită. Sperăm că te-am inspirat.

Filme de dragoste clasice pe care să le vedeți amândoi

Don Juan de Marco (1994)
Regie: Jeremy Leven
Distribuție: Johnny Depp, Marlon Brando, Faye Dunaway

Don Juan de Marco este un film care a apărut în anul 1994 și care îl are în rolul principal pe nimeni altul decât Johnny Depp, care îl interpretează pe John Arnold DeMarco, un om care crede că este Don Juan, cel mai mare amant din întreaga lume. Acesta este supus unui tratament psihiatric de către dr. Jack Mickler, care doar încearcă să îl vindece de de delirul în care se află. Ședințele de terapie au un efect cu totul și cu totul neașteptat asupra personalului de la secția de psihiatrie. Dr. Mickler,de exemplu, reaprinde dragostea în căsătoria sa monotonă, iar de aici lucrurile iau o întorsătură ciudată, dar nu vă dăm mai multe detalii, ci vă lăsăm să vedeți acest film american de dragoste, în cazul în care nu ați făcut-o deja.

Casablanca (1942)
Regie: Michael Curtiz
Distribuție: Humphrey Bogart, Ingrid Bergman, Paul Henreid

Casablanca este un film de dragoste american a cărui acțiune se petrece în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Aceasta concentrează asupra unui om care este nevoit să aleagă între dragostea sa pentru o femeie și ajutarea ei și a soțului ei, lider al Rezistenței cehe, să scape din orașul Casablanca, care făcea parte din Marocul controlat de Regimul de la Vichy, pentru a lupta în continuare împotriva naziștilor. De asemenea, fimul se clasează pe lista celor mai bune filme ale secolului XX, deși la început nimeni nu se aștepta ca aceasta să aibă un succes atât de mare, deși are o distribuție de excepție, dar și niște scenariști de top.

Ghost (1990)

Regie:Jerry Zucker
Distribuție: Patrick Swayze, Demi Moore, Whoopi Goldberg

Citeste si:
Jador, declarație de dragoste pentru Alexandra Dobbia. Ce mesaj i-a...
Jador, declarație de dragoste...

Aproape că nu există femeie care să nu fi urmărit acest film de dragoste și să nu fi plâns la el. Acesta este thriller fantastic care a apărut în anul 1990, fiind scris de către Bruce Joel Rubin și regizat de Jerry Zucke și avându-i în rolurile principale pe trei dintre cei mai cunoscuți și iubiți actori din întreaga lume și anume Patrick Swayze, Demi Moore și Whoopi Goldberg. Ghost a fost filmul cu cele mai mari încasări din anul acela, succesul fiind unul uriaș și o reală uimire pentru multă lume. Acesta încasări la box office de 505,7 milioane $ la un buget de 22 milioane; sume imense pentru perioada respectivă.

When Harry Met Sally (1989)

Regie: Rob Reiner
Distribuție: Billy Crystal, Meg Ryan

When Harry Met Sally este o comedie romantică pe care oamenii au putut să o vadă pe micile ecrane, pentru prima dată, în anul 1989. Este unul dintre cele mai influente filme în cultura populară americană, care include fraza: "I'm having what she's having",pe care Institutul American de Film a decis să o includă în topul celor mai amuzante replici din toate timpurile. În plus, celor care au văzut filmul le-au rămas întipărite pe retină scenele romantice cu personajul principal, care trăiește fiecare clipă la intensitate maximă.

Citeste si:
Oglinzi clasice vs moderne – Cum vă înfrumusețează casa?
Oglinzi clasice vs moderne –...

Love Actually (2003)
Regie: Richard Curtis
Distribuție: Colin Firth, Keira Knightley, Liam Neeso

Love Actually este considerată ca fiind una dintre cele mai bune comedii romantice din ultimii ani, iar cu Colin Firth, Keira Knightley, Liam Neeson, Alan Rickman, Emma Thompson și Hugh Grant în rolurile principale nici nu aveam cum să fie alfel. Filmul de față conține zece povești de dragoste, unde acțiunea începe cu cinci săptămâni înainte de Crăciun, fiind prezentată o numărătoare inversă până la sărbătorile de iarnă, urmată de un epilog care are loc o lună mai târziu, toate aceste lucruri făcâd ca filmul să se bucure de o mare apreciere atât la momentul în care a apărut, cât și ani buni mai târziu.

The Notebook (2004)

Regie: Nick Cassavetes
Distribuție: Ryan Gosling, Rachel McAdams

Citeste si:
Filmele verii vin cu bilete cadou
Filmele verii vin cu bilete...

The Notebook este un film de dragoste care apărut în anul 2004 și care spune povestea a doi tineri care fac tot ceea ce le stă în putință pentru a fi împreună. Tehnica de povestire în ramă îi face pe cei din fața micilor ecrane să se implice în povestea lor și să își imagineze care este continuarea următoarei scene. ”Dacă nu se întâmpla nimic nu există poveste” este o frază ce stă la bază filmului, deoarece acțiunea urmărită pe micul ecran creeaza diferite reacții și senzații în funcție de percepțiile fiecăruia. Filmul prezintă, așadar, lupta unor tineri de a fi împreună și aduce în prim-plan o poveste de iubire general valabilă.

A Walk to Remember (2002)
Regie: Adam Shankman
Distribuție: Mandy Moore, Shane West

Citeste si:
Irina Fodor ar fi putut fi răpită în America Express. Detaliile...
Irina Fodor ar fi putut fi...

A Walk to Remember este un film care te va face să plângi, încă din primele minute și care aduce în față o poveste de dragoste greu de uitat. Personajul principal renunță la tot ceea ce are, inclusiv la prietenii lui, doar pentru a petrece timpul alături de femeia de care s-a îndrăgostit și care e pe moarte.

Paris, je t’aime (2006)

Regie: Olivier Assayas, Frédéric Auburtin
Distribuție: Juliette Binoche, Leonor Watling

Paris, je t’aime este un film care a apărut în 2006 regizat de 22 de regizori de diferite naționalități, printre care se află și Gurinder Chadha, Sylvain Chomet, frații Coen, Isabel Coixet, Gérard Depardieu, Wes Craven, Alfonso Cuarón, Nobuhiro Suwa, Alexander Payne, Tom Tykwer, Walter Salles, Yolande Moreau și Gus Van Sant. Scenele în care personajele principalele își declară dragostea au ajuns imediat la inimile doamnelor și domnișoarelor care l-au urmărit de-a lungul anilor.

Notting Hill (1999)

Regie: Roger Michell
Distribuție: Hugh Grant, Julia Roberts

Notting Hill este un film de comedie romantică apărut în anul 1999 și care a fost regizat de Roger Michell. Scenariul a fost scris de Richard Curtis, iar filmul a fost produs de Duncan Kenworthy și, mai mult de atât, îi are în rolurile principale pe doi dintre cei mai cunoscuți artiști din întreaga lume și anume Hugh Grant și Julia Roberts, pe care fanii filmului i-au asociat foarte mult timp cu personajele lor.

A Good Year (2006)
Regie: Ridley Scott
Distribuție: Russell Crowe, Marion Cotillard

A Good Year este un film de dragoste care a apărut în anul 2006 și care îi are în rolurile principale pe Russell Crowe și pe Marion Cotillard, care îi fac pe cei din fața micilor ecrane să râdă și să plângă în același timp. Povestea de iubire pusă în scenă în acest film este una regizată și produsă de Ridley Scott. În film joacă Russell Crowe, Marion Cotillard, Didier Bourdon, Abbie Cornish, Tom Hollander, Freddie Highmore și Albert Finney.

10 Things I Hate About You (1999)
Regie: Gil Junger
Distributie: Heath Ledger, Julia Stiles, Joseph Gordon-Levitt

10 Things I Hate About You este un film despre prima iubire, despre acea dragoste din liceu pe care nimeni nu o poate uita. De asemenea, acesta este inspirat de piesa lui Shakespeare "Imblanzirea Scorpiei". Atracția dintre Heath Ledger si Julia Stiles se află în prim-plan și vă face să îndrăgiți personajele principale și să trăiți alături de ele fiecare moment la o intensitate maximă. Încă din 1999, când a apărut pe micile ecrane, au avut un mare succes mai ales în rândul femeilor, care s-au îndrăgostit pe loc de personajul principal.

Stardust (2007)
Regie: Matthew Vaughn
Distribuție: Charlie Cox, Claire Danes, Sienna Miller

Stardust este un film romantic de fantezie britanico-american, inspirat de romanul lui Neil Gaiman care vă purta printr-un univers magic și care veți întâlni stele, vrăjitoare, prinți, dar și foarte multe zâmbete și voie bune, care sunt normale în lumea lor. Personajul principal se îndrăgostește de o stea căzătoare, iar povestea lor este una impresionantă din toate punctele de vedere. Dacă nu ați văzut filmul, pregătiți niște popcorn și urmăriți-l, deoarece nu veți regreta niciodată alegerea făcută.

Love Story (1970)
Regie: Arthur Hiller
Distributie:Ali MacGraw, Ryan O'Neal

Love Story este un film care a frânt inimile a milioane de oameni, încă din 1970, când a apărut pentru prima dată pe micile ecrame până în zilele noastre. are la bază un scenariu scris de Erich Segal, după care a fost adaptată cartea Love Story, care spunea povestea unui tânăr dintr-o familie înstărită pe care părinții nu îl susțin în ceea ce vrea să facă, după ce acesta se îndrăgostește de Jennifer Cavilleri, o fată din clasa muncitoare, pe care părinții lui nu au acceptat-o. Cei doi își doresc, la un moment dat, să facă un copil și pentru că nu reușesc decid să apeleze la ajutorul unor medici, care le-au transmis că femeia era bolnavă de leucemie și că nu mai avea mult de trăit.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Iunie 2022 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.