Ce copil nu a visat să aibă propria căsuță de joacă, un adevărat refugiu în care să-și dea frâu liber imaginației? Cavaler, prințesă, pirat, comerciant, pictor, mecanic... Toate rolurile sunt permise în această casă din grădină, fabuloasă pentru copii. Cum poți să le oferi această plăcere copiilor tăi fără să cheltui foarte mulți bani? Simplu, folosește-te de dependințele existente pe lângă casa ta. De exemplu, un șopron de grădină poate fi optimizat pentru a face din el un spațiu funcțional, o zonă special amenajată pentru cei mici. Iată cum poți transforma cu doar câteva modificări acest spațiu eminamente de exterior într-unul de interior, o extensie a grădinii sau terasei tale și, mai ales, într-un colț magic pentru cei mici.

Lucrările de transformare a spațiului

Primul pas este, evident, o curățenie strașnică a locului care va deveni căsuța celor mici, iar acest lucru începe cu podeaua și se termină cu acoperișul. Verifică starea acoperișului și instalează, la fel ca și pentru casa principală, burlane pentru colectarea apei. De asemenea, asigură-te că ferestrele sunt bine etanșate. Eventual, mai adaugă una, dacă încăperea nu este bine luminată. Copiilor le plac spațiile luminoase. La fel ca pentru orice cameră din interiorul casei tale, alege materiale izolatoare profesionale, precum și un parchet durabil, ușor de îngrijit, astfel încât casa copiilor să poată deveni un loc confortabil pentru ei. Curăță și repară pereții căsuței, apoi acoperă-i cu o culoare plăcută, deschisă și veselă care va da tonul întregii atmosfere.

Amenajarea unei căsuțe de joacă pentru copii

Odată ce casa copiilor în aer liber este colorată, este timpul să treci la amenajarea ei! Iar acest lucru este partea distractivă a oricărei transformări. Și iată doar câteva idei.


  • Cutia poștală: ce idee grozavă să poți primi corespondență în mica ta gospodărie! O scrisoare de la un prieten, frate, bunici sau chiar Moș Crăciun, fără îndoială, îți va face copilul foarte fericit. Modelele de cutii poștale din lemn sau plastic completează perfect căsuța de grădină pentru copii.

  • Clopoțel sau sonerie: nimic mai interesant decât o sonerie sau un clopoțel care să semnaleze sosirea oaspeților. Copiii pot organiza o adunare în sunetul clopoțelului sau se pot distra vizitându-se unii pe alții. Este suficient pentru a face casa de grădină pentru copii ceva mai realistă!

  • Steagul: de ce să nu arborezi un adevărat steag de prințesă sau pirat deasupra casei sale, în semn de apartenență? Astfel, orice vizitator va ști la ce să se aștepte!

  • Periscopul: copilului tău îi place să scaneze împrejurimile în timp ce stă în siguranță în ascunzătoarea lui? Instalarea unui periscop este recomandată cu tărie în acest caz. El poate observa apoi cu discreție întreaga grădină!

  • Megafonul: ideal pentru a se pune în pielea unui pompier sau a unui polițist, megafonul amplifică sunetul astfel încât niciunul dintre mesajele copiilor tăi să nu treacă neobservat. Cu funcție de sirenă, este și mai bine! Sau așa credem noi!

  • Telescopul: copilului tău îi place să admire cerul înstelat și ar dori să facă acest lucru cu părinții lui? În timp ce îl aștepți să crească, echipează intrarea în casa lui cu un telescop!

  • Felinare: casa copiilor merită la fel de multe decoratiuni ca terasa sau interiorul celor mari! Instalarea câtorva felinare pentru a lumina fațada dă o notă de magie căsuței care poate fi iluminată în nopțile frumoase de vară. O adevărată casă de vis!

  • Jardiniere: dacă cel mic iubește natura și plantele, de ce să nu pui una sau mai multe jardiniere pe pervazul geamurilor sau pe un trellis de lemn sprijinit de peretele casei? Ce bucurie când florile colorate înfloresc și fac căsuța să pară o adevărată locuință!

  • Micro-grădina de legume: copilul tău visează să aibă o mică bucată de pământ unde să cultive căpșuni sau roșii în timpul verii? Există mici paturi de legume adaptate pentru copii, care decorează perfect exteriorul unei căsuțe de joacă. Ce mândrie va simți copilul tău când te va lăsa să guști din fructele și legumele pe care le produce!

  • Cutia de jucării: interiorul casei copiilor poate fi folosit pentru a depozita câteva jucării preferate de micuțul tău. O cutie de depozitare din lemn este, așadar, foarte practică într-un asemenea spațiu, mai ales că poate contribui la decorarea interiorului.

  • Mobila: pentru a avea tot confortul necesar în timpul orelor lungi de joacă în aer liber, căsuța de joacă ar trebui să găzduiască în mod ideal niște mobilier. Acesta poate fi mic mobilier de grădină din plastic sau din lemn precum un fotoliu sau un scaun pentru copii, foarte estetic în orice gospodărie, mai ales dacă este tot din lemn. Sau chiar o micuță canapea pentru copii.
  • Citeste si:
    Anca Serea, declarații despre felul în care a ales să își educe...
    Anca Serea, declarații despre...


  1. Oglinda: ca o adevărată casă, de ce să nu așezi o oglindă în casa copiilor? Clasică sau deformantă, aceasta dă stil interiorului căsuței de joacă și poate distrage atenția copilului tău.

  2. Tabla de scris: Pentru copiii care doresc să reproducă opera învățătorilor lor, cei cărora le place să deseneze sau să se imagineze ca proprietari de restaurant, instalarea unei tabele de scris cu cretă este perfectă într-un astfel de spațiu. Sunt ore întregi petrecute distrându-se cu prietenii sau frații lor.

  3. Telefonul: instalarea unui telefon de perete în căsuța din grădină îi permite copilului tău să reproducă ceea ce se întâmplă acasă și să poarte lungi conversații favorabile creativității.

  4. Ghirlandele luminoase: la fel ca și felinarele, instalarea de ghirlande în interiorul sau în exteriorul casei permite obținerea unui frumos decor copilăresc și colorat, constituind un mediu de joacă ideal.
  5. Citeste si:
    Ianis Hagi și Elena, un Crăciun special. Au devenit soț și soție:...
    Ianis Hagi și Elena, un...

Cine nu a visat să aibă o căsuță doar a lui, pentru a se juca cu micii prieteni în grădină? Mai mult decât o structură din lemn, casa pentru copii este un spațiu de visare și râsete, un loc în care cei mici își pot permite să fie creativi și să crească armonios.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Iunie 2022 - 09 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.