Pentru fiecare dintre noi, casa reprezintă o oază de liniște, un mediu confortabil la care ne întoarcem după o zi lungă și plină de activități. Pe o scară a importanței, siguranța se clasează pe primul loc atunci când vine vorba de protejarea locuinței, a bunurilor, precum și a membrilor familiei. Așadar, cu cât te pregătești mai bine, cu atât cei dragi se vor simți mai confortabil în propriul cămin. Grija pentru familie este un sentiment natural, astfel că poți fii pregătit pentru orice situație dacă iei măsurile potrivite de securitate și prevenție. Iată câteva metode practice și ușor de aplicat pentru fiecare locuință.

Detector de fum cu alarmă

Sistemele de siguranță și prevenție nu se limitează la detectarea persoanelor neinvitate care vor să pătrundă în interiorul casei. Din contră, accidentele casnice pot produce pagube însemnate, atât obiectelor de mobilier, cât și locuitorilor. Din acest motiv, un detector de fum cu alarmă este un ajutor de nădejde, în momentul în care izbucnește un foc în bucătărie, sau când instalația electrică se defectează, rezultând producerea unui scurtcircuit al prizelor din sufragerie. Detectorul se montează pe tavan, la fiecare etaj, în cazul în care casa beneficiază de mai multe nivele.

Întrucât în bucătărie sau baie aburul se formează cu ușurință, atunci când gătești sau faci o baie fierbinte este indicat să instalezi un detector pe traseele de evacuare ale casei. În ceea ce privește modul de funcționare, atunci când senzorii detectează fum sau eventuale scurgeri de gaze, aparatul trece automat în modul de alarmă, iar un bip continuu va fi emis pentru alertarea proprietarilor.

Sistem de iluminat inteligent

Sistemul de iluminat presupune montarea unor becuri LED în interiorul căminului, care se poate controla fie prin intermediul unei aplicații instalate pe telefonul mobil, fie prin senzori de mișcare. Cu alte cuvinte, ai la îndemână un gadget inteligent, prin intermediul căruia controlezi toate luminile din casă, doar prin apăsarea unui singur buton sau chiar prin comenzi vocale. Primul pas către o casă automatizată și sigură, sistemul de iluminat inteligent diminuează, într-o proporție ridicată, consumul de energie electrică, astfel, tehnologia LED se dovedește a fi prietenoasă atât cu mediul înconjurător, cât și cu factura la curent.

Pentru exteriorul casei, un proiector led cu senzor de mișcare va aduce un plus de siguranță, întrucât lumina puternică se aprinde în momentul în care detectează mișcare în jurul său. Mai precis, ai parte de vizibilitate sporită în timpul nopții, poți crea un ambient plăcut în grădină, sau ține la distanță musafirii nepoftiți.

Citeste si:
Vara este anotimpul ideal pentru a reface instalația termică a...
Vara este anotimpul ideal...

Sistem de alarmă wireless

Bazându-se pe semnale radio, un sistem de alarmă wireless funcționează independent de energia electrică. Asta înseamnă că siguranța familiei tale se păstrează chiar și in momentele în care curentul electric nu funcționează. Folosind o tehnologie modernă și inteligentă, sistemul wireless detectează orice mișcare, atunci când o persoană străină reușește să pătrundă în interiorul casei, în momentul în care când ești plecat în vacanță.

În plus, ai ocazia să sporești măsurile de prevenție, în cazul în care discuți cu o firmă de securitate, pentru a verifica locuința atunci când alarma pornește. De cele mai multe ori, autoritățile locale tind să întârzie în astfel de cazuri. Așadar, o firmă specializată în domeniu va ajunge la timp, iar grijile tale își vor pierde din intensitate.

Citeste si:
5 sfaturi pentru mai mult confort și siguranță într-un road trip
5 sfaturi pentru mai mult...

Desigur, acestea sunt doar câteva metode prin care poți transforma locul numit acasă într-un mediu sigur și confortabil pentru cei dragi. Ai la dispoziție o varietate de opțiuni când ne referim la metode de prevenție precum montarea unor camere video de supraveghere sau chiar adoptarea unui câine de pază.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Aprilie 2022 - 07 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.