Vrei să achiziționezi lentile colorate, dar nu știi care tip este potrivit pentru tine? Descoperă care sunt aspectele de care trebuie să ții cont când alegi culoarea acestora, în funcție de scopul utilizării.  

 

Alegerea lentilelor de contact colorate

Poți opta pentru o nuanță subtilă, una cu rol de evidențiere sau una opacă, astfel încât să obții efectele pe care le dorești. De asemenea, alege lentile de contact cu dioptrie de diferite culori, pentru corectarea eficientă a viciului de refracție și pentru schimbarea look-ului.

Înainte de achiziționarea lentilelor, mergi la un consult oftalmologic, pentru o prescripție medicală (dioptrie, raza de curbură a ochilor, diametrul și tipul lentilelor). În plus, ia în considerare tonul pielii și nuanța ochilor, astfel încât culoarea aleasă pentru lentilele de contact să fie complementară și să aibă un aspect natural.


  • Pentru aplicare mai ușoară


Dacă ai nevoie de lentile cu dioptrii și îți dorești să le vezi mai ușor când le aplici, optează pentru unele cu o nuanță subtilă de albastru, verde sau gri, în locul celor transparente.

Acestea îți modifică foarte puțin culoarea ochilor și vederea rămâne optimă. Rolul lor este de a facilita, în special pentru cei care încep să poarte lentile de contact, procesul de igienizare și de aplicare.


  • Utile în practicarea unui sport


Persoanele care petrec mult timp în aer liber sau sportivii pot să aleagă lentile de contact cu nuanțe care să le îmbunătățească vederea în condiții nefavorabile de lumină. Acestea pot fi cu dioptrii sau fără, după nevoi și preferințe.

De exemplu, cele galbene sau de culoarea chihlimbarului îți pot oferi un contrast mai puternic și sunt potrivite pentru lumină redusă. Lentilele de contact în diferite nuanțe de maro sau portocaliu pot fi folosite pentru sporturile de iarnă, în timp ce unele albastre sunt preferate pentru tenis.

Citeste si:
Ce sunt lentilele de contact torice și când ai nevoie de ele
Ce sunt lentilele de contact...


  • Pentru vedere optimă și schimbarea culorii ochilor


Dacă ai nevoie de lentile care să corecteze un viciu de refracție (miopie, hipermetropie, astigmatism, prezbiopie), însă îți dorești și o schimbare de look, cele colorate cu dioptrii sunt ideale.

Pentru ochii albaștrii sau deschiși la culoare, sunt potrivite culorile care să nuanțeze, să intensifice privirea. Pentru cei căprui sau cu un pigment închis, alege lentile cu o opacitate mai mare, cu nuanțe care să se potrivească tonului pielii.


  • Cu rol cosmetic


Dacă vrei să îți schimbi complet aspectul, optează pentru lentile colorate intens, cu nuanțe deosebite sau cu diferite modele. Acestea pot fi aplicate atât pentru a completa costumul folosit la o petrecere tematică sau de către artiști, cât și pentru o ședință foto specială.

Citeste si:
6 lucruri care te caracterizează perfect dacă iubești culoarea galbenă
6 lucruri care te...

Ieși în evidență cu lentile albe, turcoaz, violet, roșii sau chiar roz. În plus, optează pentru cele cu un design impresionant, care să dea aparența unei pupile alungite, de exemplu.

Achiziționează lentile de contact colorate în funcție de rezultatele pe care vrei să le obții. Pentru un look plăcut, ține cont de tonul pielii, precum și de nuanța ochilor și a părului tău. În plus, asigură-te că alegi cele mai bune produse pentru tine, cu dioptrii sau doar cu scop cosmetic, care să respecte recomandările medicului oftalmolog.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Decembrie 2021 - 11 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.