Dacă te numeri printre cei care încă nu au reușit să-și facă timp și pentru relaxare, Black Friday 2021 îți dă un mare imbold. Mai exact, prețurile puse la bătaie de afaceriști. Fie că ai făcut deja concediul visurilor tale sau nu, dacă îți place să călătorești sau pur și simplu vrei doar să te rupi de orașul în care locuiești pentru o scurtă perioadă de timp, nu ai cum să ratezi ocazia de a achiziționa bilete de avion și cazări la discounturi de aproape 70%. 

Vacanțe Black Friday 2021

Gama este variată. La dispoziție ai destinații exotice, în străinătate, în țară sau chiar pe alte continente, iar ofertele nu vizează doar perioadele standard de concediu, anume sărbători și libere legale, ci întreaga perioadă a anului curent și viitor. În plus, reduceri se aplică atât la vacanțe de lux, cât și la city-break-uri și vacanțe medii ca și costuri.

Anii trecuți, agențiile de voiaj au pregătit clienților o mulțime de surprize. S-au înregistrat chiar și reduceri de peste 2.000 de euro la vacanțele de lux și peste 500 de euro pentru vacanțele cu preț mediu. În 2016, recordul s-a înregistrat la biletele de avion, care s-au vândut inclusiv la prețul de 1 euro.

Vacanțele all inclusive au atins reduceri de 70%. Prețuri mici au fost și la city-break-uri, care au fost vândute și cu reduceri de 90%. De exemplu, city-break-urile în Roma, pentru două persoane, au fost disponibile cu doar 10 euro.

Pe de altă parte, o destinație mai exotică, cum ar fi Madeira, a fost listată în cadrul unei vacanțe all inclusive cu o reducere de 40% și a putut fi cumpărată cu doar 500 de euro. Cele mai căutate destinații și pe care agențiile se vor concentra și în acest an sunt cele unde poziționarea geografică conferă un climat cald, deci posibilitatea de a-ți petrece sărbătorile de iarnă la temperaturi de vară, în timp ce în România e îngheț.

Studiu: 50% dintre români îşi petrec vacanţa în destinaţii interne în acest an şi 15% preferă să meargă în străinătate

În 2020, jumătate dintre români au spus că au optat pentru destinații în România pentru concediu, potrivit unul studiu realizat de Hospitality Culture Institute, în timp ce 35% dintre ei nu s-au organizat din timp pentru o vacanță și numai 15% dintre ei s-au relaxat în străinătate. Printre destinațiile preferate de români se numără Brașov, Constanța sau Cluj-Napoca. Totodată, 7% dintre participanții la sondaj nu au avut concediu sau l-au petrecut acasă.

Citeste si:
Cum te acomodezi după concediu: 5 trucuri ușor de aplicat
Cum te acomodezi după...

Cât despre veniturile turiștilor români, 53% dintre cei care călătoresc mai des în țară decât în străinătate înregistrează mai puțin de 4.000 de lei venituri medii/gospodărie. O treime dintre aceștia sunt angajați, 29% sunt specialiști în anumite domenii și 29% sunt în șomaj sau în concediu postnatal.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 31 Octombrie 2021 - 11 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.