Românii vor fi nevoiți să se limiteze la a redescoperi frumusețile patriei în această vară, iar unii dintre ei au deja diverse preferințe.

Vacanțele în România vor fi centrale în acest an, așa că e important de știut și ce preferă românii la acest capitol.

Cei mai mulți își doresc măsuri de siguranță bine puse la punct în locul pe care îl vizitează, fie că vorbim de condiții de distanțare socială sau de igienă impecabilă. Și accesul la natură rămâne important.

În cadrul unui studiu realizat de ISense Solutions, pentru Green Village Resort, 8 din 10 dintre respondenți au declarat că factorii anterior amintiți sunt mai importanți decât prețurile mici (4 din 10), decât prezența unor facilități de sport, distracție, pentru copii sau a unor experiențe culinare speciale.

2 din 3 români care au răspuns sondajului își doresc o vacanță la mare. Anul acesta însă, majoritatea ar prefera mai degrabă o plajă mai sălbatică și mai puțin populată (8 din 10 respondenți) decât una cu amenajări (21%), și o cazare mai izolată (55%) decât un hotel în stațiune.

Circa 20% dintre repondenți au spus că izolarea e, de asemenea, un criteriu important de selecție a destinației de vacanță anul acesta. Respondenții au facut și un top al celor mai izolate și protejate zone turistice din România: Delta Dunării este pe primul loc, cu 62% dintre răspunsuri, urmată îndeaproape de satele săsești (60%) și Cazanele Dunării (43%). 8 din 10 repondenți au spus că ar lua în calcul o vacanță în Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, acesta fiind un loc cu adevărat izolat.

Dragoș Anastasiu, care deține Green Village 4* Resort: „Credem că anul acesta, Delta Dunării va fi destinația ideală pentru turiștii care își doresc o vacanță pe litoral sau o evadare în natură, lipsită de griji şi plină de experiențe memorabile. Delta Dunării este o zonă cu natură sălbatică și miraculoasă, dar și cu ieșire la Marea Neagră, prin cea mai lungă fâșie de plajă din România.

Citeste si:
Natalitatea în România, cel mai scăzut nivel din ultimii 134 de ani
Natalitatea în România, cel...

Despre autor:


Ultima actualizare: 26 Mai 2020 - 09 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.