Multe dintre destinațiile românilor au fost puse pe lista roșie sau galbenă, ceea ce înseamnă carantină la întoarcerea în țară pentru cei care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19. Ce rămâne de făcut?

Vacanțele românilor în vreme de COVID-19

În Grecia, una dintre cele mai populare destinații de vacanță, românii pot călători fără nicio restricție dacă sunt imunizați. Dacă nu, trebuie să prezinte un test PCR negativ sau un test rapid negativ. La întoarcere, însă, în cazul în care oamenii nu s-au vaccinat, e obligatoriu să prezinte un test PCR negativ.

În Italia, zonă verde pentru moment, românii pot călători dacă s-au vaccinat sau dacă dovedesc faptul că au avut boala. Altminteri, vor trebui să prezinte un test prin care să arate că nu sunt infectați cu noul virus. Dat fiind că țara este în zona verde, la întoarcere nu există nicio condiție.

În Spania, în schimb, românii pot intra fără prea multe griji, chiar dacă sunt sau nu vaccinați. Excepție fac Insulele Canare, pentru care e nevoie de certificat verde, test rapid sau PCR negativ. La întoarcere, dacă nu sunt imunizați, vor sta în carantină preț de 14 zile.

Și în Franța se poate călători fără probleme dacă sunteți vaccinați sau ați avut COVID-19. În caz contrar, aveți nevoie de un test PCR sau un test rapid negativ. Franța este zonă verde, astfel că nu încape ideea de carantină.

Citeste si:
STUDIU: Anticorpii COVID-19 durează cel puțin nouă luni după infectare
STUDIU: Anticorpii COVID-19...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

În Cipru se poate călători doar cu certificat verde, altfel e nevoie de un test PCR negativ. La întoarcere, dacă nu sunteți vaccinați, veți sta în carantină 14 zile. De asemenea, în Bulgaria toți românii pot călători liber, indiferent dacă sunt sau nu imunizați ori dacă au avut sau nu COVID-19. La întoarcere, fiind zonă verde, nu sunt impuse reguli.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.