Peste un milion de români și-au făcut certificatele digitale pentru vaccinarea anti-COVID-19, emise în România. Certificatele digitale au început a fi eliberate în România începând cu 1 iulie. Eliberarea certificatului se face extrem de repede.

Peste un milion de certificate digitale de vaccinare eliberate în România

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu a anunțat că peste un milion de certificate digitale anti-COVID au fost eliberate până astăzi în România.

Potrivit datelor oferite de secretarul de stat, peste un milion de persoane au avut nevoie de certificatul digital, adică aproximativ 20% din totalul celor care s-au imunizat împotriva coronavirusului.

„Au trecut doar 15 zile de când certificatul digital a fost lansat în toate țările blocului comunitar european, iar platforma certificat-covid.gov.ro a funcționat zi și noapte la parametri normali. În primele zile au fost emise sute de documente în fiecare minut”, a scris Andrei Baciu pe Facebook.

Certificatele digitale se eliberează într-un timp foarte scurt

Conform acestuia, timpul de așteptare pentru eliberarea certificatului digital este de doar câteva minute, iar perfectarea lui este la fel de rapidă.

O altă veste bună pentru cei care circulă cu avionul a venit din partea Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB): pasagerii care dețin un certificat digital european nu mai trec prin controlul DSP din aeroport.

„Așadar, cei care vin din țările aflate pe lista galbenă și aterizează pe aeroportul Henri Coandă pot utiliza fluxul verde, care înseamnă mai puțin timp de așteptare”, a mai anunțat Andrei Baciu.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Iulie 2021 - 01 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.