Chiar dacă mai sunt aproximativ două luni de zile până la Crăciun, în magazine au apărut deja primele semne că urmează această importantă Sărbătoare.
Parcă și vremea de afară te duce cu gândul la petrecerea tradițională de la compania la care lucrezi, și pe care anul acesta o vei organiza chiar tu. Nu este deloc momentul să intri în panică, pentru că noi suntem alături de tine și îți vom oferi câteva sugestii pentru ca totul să fie perfect, și toată lumea să rămână impresionată de ceea ce ai reușit să faci.

Alege data din timp!

Poate părea cea mai simplă misiune din toate cele care sunt cuprinse în organizarea petrecerii de Crăciun pentru firma ta, dar să știi că lucrurile nu stau chiar așa. Gândește-te că luna decembrie este una de-a dreptul full de tot felul de evenimente sociale, așa că trebuie să găsești una care să fie pe placul tuturor celor care vor participa la ea.

Gândește-te și la cei care au familie, copii la școală sau la grădiniță, unde se organizează de regulă serbări de sfârșit de an/Crăciun, și de la care nu au cum să lipsească. Prin urmare, discută cu șefii și cu colegii care este ziua în care ar fi liberi să participe la petrecerea firmei voastre. Dacă nu reușești să găsești o dată care să mulțumească pe toată lumea, atunci vezi care este cea agreată de majoritatea celor chestionați și mergi mai departe!

Bugetul pentru petrecere!

Succesul unei petreceri este dat și de bugetul alocat pentru aceasta. Aici intervin foarte mult și șefii, care îți pot aloca banii necesari, sau toată lumea contribuie cu o anumită sumă. În funcție de totalul acesteia, vei ști cum stau lucrurile și cum poți să te ”joci” cu ea astfel încât petrecerea să fie una foarte reușită. Sunt multe modalități de a face achizițiile necesare cu bani mai puțini, așa că sigur te vei descurca.

Tipul petrecerii

De la bun început trebuie să stabilești clar ce fel de petrecere va fi: una doar între voi, colegii și șefii, sau una ceva mai mare, la care sunt invitați să participe și partenerii și copiii angajaților. De asemenea, optezi pentru o petrecere tematică, o seară dansantă, sau una clasică, unde se va sta mai mult pe la mese?

Citeste si:
Ianis Hagi și Elena, un Crăciun special. Au devenit soț și soție:...
Ianis Hagi și Elena, un...

Programul artistic

Indiferent de tipul petrecerii pentru care ați optat cu toții, nu trebuie să neglijezi programul artistic. Un moment cu adevărat special ar fi cel care, în mijlocul participanților, își va face apariția chiar Moș Crăciun, care le va oferi participanților un cadou din partea conducerii firmei. Surpriza va fi una colosală dacă este vorba despre o petrecere corporate cu angajații și familiile acestora. Cei mici vor fi de-a dreptul cuceriți de această idee, iar Mos Craciun Mircea B, care face parte din echipa Moșului se va dovedi o alegere inspirată. Să fim înțeleși: este vorba despre un Moș Crăciun de închiriat, de la o firmă cu adevărat profesionistă, și care va oferi un adevărat spectacol. Veți avea și colinde, și dansatori, și mai ales, multă voie bună. Chiar și cei mai cârcotași de felul lor chiar nu vor mai avea ce să comenteze de această data!

Citeste si:
Licorile rafinate care dau savoare meselor de sărbătoare! Ce nu ai...
Licorile rafinate care dau...

Locația petrecerii

Locația este aleasă în funcție de numărul de participanți, dar și de tipul petrecerii. Dacă ai optat pentru închirierea unui spațiu, ai grijă ca totul să fie perfect înainte de a începe party-ul: decorațiuni specific Sărbătorilor de Iarnă, instalația de sonorizare, de lumini și tot ce mai trebuie pentru o seară cu adevărat memorabilă.

Meniul și băuturile

Ce fel de petrecere de Crăciun ar fi dacă nu te preocupi așa cum se cuvine de felurile de mâncare și băuturile care vor fi servite. Alcătuiește un meniu care să mulțumească pe toată lumea, și nimeni să nu rămână flămând, fie că adoră felurile tradiționale, ține post sau este vegetarian convins! Eventual discută cu o firmă de catering profesionistă care să se ocupe de acest aspect, dar recomandarea noastră este să intri la negocieri cu ei din timp, pentru că această perioadă, a Sărbătorilor de Iarnă, este una foarte ocupată pentru ei, așa că dacă nu te miști repede, riști să nu poți fi servit.

Citeste si:
Filmarea cu „Camionul lui Moș Crăciun” în flăcări pe o șosea din...
Filmarea cu „Camionul lui Moș...

Dar, să nu uităm nici de băuturi. Alege mai multe tipuri de băuturi, suficiente, și nu uita nici de cocktail-uri, care sunt preferatele tuturor. Nu uita nici de apă, sucuri de fructe, ceaiuri și cafea, pentru că nu toată lumea consumă alcool, și mai simți nevoia să te răcorești puțin după un dans antrenant.

Muzica

Poți opta pentru un DJ profesionist, să creezi tu un playlist în funcție de preferințele invitaților, sau dacă vrei ceva cu adevărat special, și ai și fondurile necesare, poți încheia un contract cu o formație sau un artist celebru care va întreține atmosfera la petrecere. În acest ultim caz, ai grijă să îl contactezi din timp, și apoi, după ce ai confirmarea acestuia, dă de știre prin firmă că X va veni la voi la petrecerea de final de an. Toată lumea va fi nerăbdătoare să îl cunoască!

Citeste si:
Ce trebuie să știi despre optimizarea bugetului personal și care...
Ce trebuie să știi despre...

Cadourile

Nicio petrecere de Crăciun nu este una reușită dacă nu sunt oferite și cadouri participanților. Discută cu șefii dacă nu cumva au ei ceva pregătit în acest sens, sau îți dau mână liberă. Și, dacă fondurile pe care le ai la dispoziție nu sunt chiar atât de generoase, atunci ce părere ai de Secret Santa? Este un moment reușit, și așteptat cu nerăbdare de toată lumea!

Ei, ce zici? Petrecerea de Crăciun va fi sau nu una reușită?


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Octombrie 2021 - 09 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.