Pentru a crea iluzia că o cameră este mai spațioasă, nu e nevoie de multă muncă. Culori deschise, mobilier mic, spațiu de stocare inteligent, un aspect îngrijit, acestea alegeri pot fi suficiente. Avem zece trucuri pentru tine.

Nuanțe pastelate

Regula de bază, dar și cea mai ușor de pus în practică: alegerea culorilor. Pentru decorarea camerei de mici dimensiuni, alegeți să vopsiți pereții în culori deschise, tocmai pentru a mări spațiul. Și, mai ales, uni! Pe pereți, un alb sau un bej își fac treaba foarte bine. Pereții albi, spre exemplu, vor crea cu ușurință senzația de mai mult spațiu…

Aranjament cu cap

Nu este nimic mai urât decât dezordinea, indiferent de mărimea camerei din apartament sau casă. Când aveți un dormitor mic, primul lucru ce trebuie făcut pentru a-l mări este să îl ordonați cât mai bine. Pentru a face acest lucru, creai locuri de depozitare cât mai bine ascunse, dar practice: sertare sub pat, rafturi bine compartimentate, un dulap frumos decorat, cutii și coșuri. Sortând în mod regulat, veți putea să recreați un spațiu lipsit de orice dezordine. Optează pentru soluții practice de depozitare, pe care le vei avea întotdeauna la îndemână și alege-le în armonie cu decorul tău.

Optați pentru lenjerie de pat și perdele albe

Pentru a promova un sentiment de spațialitate în cameră, cel mai la îndemână este să alegeți albul. Dacă pereții sunt albi, lenjeria de pat și perdelele trebuie să aibă aceeași nuanță. Albul va avea efectul de a face această cameră mică să respire.

Mizați pe mobilierul suspendat

Un dormitor mic cere mobilier adaptat dimensiunilor sale. Prin urmare, va trebui să ignori mobilierul impozant, precum dulapurile mari sau noptierele masive, pentru a prefera mobilierul pe lung, ușor, și neapărat practic. Rafturile de perete și noptierele suspendate sunt binevenite pentru a promova un aspect de camera foarte aerisită.

Tapet în culori deschise

O camera mică nu trebuie să-și păstreze pereții albi cu orice preț. Tapetul poate veni, de asemenea, în ajutorul crearii senzației de spațialitate. Instalarea tapetului pe o singură secțiune de perete are ca efect crearea unei adâncimi vizuale frumoase. Și aerisite, desigur.

Optează pentru o podea în culori dechise

Dacă pereții sunt în nuanțe neutre, podeaua trebuie să fie și ea un ecou al acestora. Parchetul deschis la culoare sau covorul crem sunt alegeri estetice și practice pentru a da impresia de ”camera aerisită”. Mica ta camera va părea mai mare, dar și mai ”liniștită”.

Mobilier cât mai scund

Pentru a vă mări camera, trebuie să creați spații în care ochiul să nu cadă pe niciun obstacol. Prin urmare, evităm dulapurile prea voluminoase sau comodele mari. În schimb, preferăm mobilierul ușor, cum ar fi o bibliotecă prin care se vede peretele, și mobilier cât mai apropiat de podea. În căutare de spațiu, ar trebui să ne concentrăm mobilierul mai mult pe lungime decât pe înălțime, pentru a crea impresia de adâncime, de volum.

Citeste si:
Kit unghii cu gel - Cele mai bune sfaturi și trucuri pentru...
Kit unghii cu gel - Cele mai...

Fereastra din tavan este salvatoare

Dacă dormitorul în cauză este cel al unui apartament și așa mic, o fereastră în tavan, un luminator va avea darul de a distribui lumină și va crea astfel senzația de ”aerisit”, indiferent de design și arhitectură.

Vopsiți un perete într-o culoare strălucitoare

Dacă doriți să aduceți cu orice preț o notă de culoare în inima unui dormitor mic, alegeți cea mai îngustă secțiune a pereților și dați-i o tentă strălucitoare. Spre exemplu, o nuanță ca galbenul, la capul patului, va capta mai bine lumina naturală.

Folosiți-vă de lumina de afară

Pentru a ”face” o cameră mai mare, lumina este esențială. În dormitorul tău mic, chiar dacă ai fi tentat să instalezi perdele grele pentru a crea un loc propice intimității, nu uita să lași să intre cât mai multă lumină de afară. Dacă ai norocul să te folosești de o fereastră impozantă, nu o bloca cu perdele prea groase, alege jaluzele ușoare sau perdele albe, care vă vor proteja intimitatea fără a opri lumina. De asemenea, instalați puncte de lumină: lămpi de noptieră, spoturi în diverse colțuri ale camerei, aplice de perete…

Citeste si:
Cea mai nouă colecție de pantofi ce aduce culorile în centrul atenției
Cea mai nouă colecție de...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Octombrie 2021 - 11 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.