Când vorbim despre o comodă, ne gândim la o piesă mică de mobilier din lemn, cu sertare mari. O așezăm, de obicei, într-un dormitor, fiind folosită pentru a depozita rufe mici. Nu este greșită poziționarea ei, dar este o poziționare simplistă. Comoda este o piesă de mobilier funcțională care poate avea multiple utilizări. Își poate găsi locul în orice cameră și se poate insera în orice stil, de la cele mai rustice la cele mai contemporane. Pe scurt, comoda este o piesă pe care trebuie să o avem.

Ce este o comodă?

Comoda este o unitate de depozitare care are o suprafață de susținere. Asta înseamnă că o persoană de înălțime medie ar trebui să se poată sprijini pe coate pe ea. Comoda are dimensiuni rezonabile în comparație cu alte piese de mobilier. Este o piesă creată în secolul al XVIII-lea. Adăugarea sertarelor a fost menită să faciliteze depozitarea rufelor mici. Astăzi, comodele au mai multe sau mai puține sertare, de diferite dimensiuni. De asemenea, pot conține rafturi deschise sau închise prin uși articulate.

Cum folosim o comodă?

Comoda este o unitate de depozitare foarte funcțională pentru obiectele mici. Într-un dressing sau un dormitor pentru adulți, lenjeria de mici dimensiuni și alte lucruri vor găsi tot spațiul de care au nevoie. În camera unui bebeluș sau a unui copil, puteți depozita haine. Dar gândiți-vă și la comodă pentru a organiza jucării mici (figurine, elemente de construcție etc.). Comoda poate aduce un plus de originalitate pentru a vă păstra produsele de înfrumusețare sau prosoapele într-o baie. În cele din urmă, într-un birou, documentele și alte consumabile pentru computer sunt păstrate în ordine într-o comodă.

O comodă pentru alte utilizări

Comoda își poate găsi și locul pentru alte utilizări decât cele rezervate de obicei pentru aceasta. Într-un living, de ce să nu o folosiți ca suport TV? Puțin mai înalta decât o comodă TV tradiționala, comoda aduce un plus de originalitate. O comoda 3B cires mică, de exemplu, poate fi folosită și ca mobilier suplimentar, lângă o canapea sau fotolii. Cu câteva elemente decorative pe ea, decorează frumos camera de zi. În cele din urmă, comoda își poate găsi locul pe un hol. Dacă nu vă place designul dulapurilor pentru pantofi, o comodă poate fi o piesă excelență. Cu dimensiunile potrivite, vă permite să păstrați pantofii preferați.

Comode în diverse stiluri, pentru toate gusturile!

În ceea ce privește formele, comoda poate varia de la cea dreptunghiulară la o formă mai elaborată, cu margini rotunjite sau decalaje între rafturi. Suportul comodei are, de asemenea, un impact asupra formei generale a mobilierului. Pot fi picioare, mai mult sau mai puțin lungi, mai mult sau mai puțin rotunjite sau chiar inexistente. În ceea ce privește materialul și culorile, și aici paleta este extrem de largă: lemn masiv brut, lemn vopsit în culori mai mult sau mai puțin strălucitoare, metal etc. Finisajele nu sunt ceva de trecut cu vederea. Partea exterioară a sertarelor poate fi mai mult sau mai puțin elaborată, la fel și mânerele sertarelor. Această combinație de criterii poate duce la stiluri categoric diferite, de la stilul scandinav la stilul industrial.

Citeste si:
Cum să alegi lumina perfectă în dormitor?
Cum să alegi lumina perfectă...

Cum să alegeți comodă potrivită?

Este simplu: trebuie să alegeți comoda care se potrivește cel mai bine nevoilor proprii. Din punct de vedere funcțional, este necesar să se determine dimensiunile mobilierului din întreagă încăpere pentru a permite amplasarea acesteia în camera respectivă. Apoi, trebuie să determinați compoziția mobilierului, și anume numărul de sertare, dimensiunea acestora și prezența rafturilor. Din punct de vedere al stilului, aveți două opțiuni. Comoda ar trebui fie să se “amestece” în cameră, sau să adauge un plus de fantezie. Atenție și la textură și culoare. O comodă cireș merge cu mobilier în aceeași nuanță. Nu puteți așeza însă o comodă cireș lângă mobilier wenge sau sonoma.

Ce să așezați deasupra sau pe o comodă?

Primul lucru de evaluat este spațiul din dormitor. Dacă aveți norocul să dețineți un dormitor mare, va puteți permite să așezați articole decorative simple pe comodă. Dacă, pe de altă parte, camera este minimalistă sau necesită o organizare optimizată, vă sfătuim să alegeți elemente funcționale. Cutii, organizatoare, bijuterii, umerașe, etc ... Vom vedea câteva idei:

Citeste si:
Transformă-ți spațiul într-un paradis al relaxării cu fotoliul perfect
Transformă-ți spațiul într-un...

Oglinzi - Există câteva elemente tipice atunci când decorați o comodă. Este vorba despre un clasic al decorațiunilor: oglinda. Așezarea unei oglinzi pe șifonier este o opțiune excelentă care vă va ajuta să extindeți vizual spațiul. O puteți folosi și ca oglindă de machiaj. Dar, înainte de a continua, trebuie să punctăm ceva important. Dacă sunteți interesați de Feng Shui, nu este recomandat ca oglinda să reflecte patul. Explicația are sens. Dacă corpul adormit se reflectă în oglindă, reflectă în mod constant energia pe care o primește și așa mai departe, ceea ce v însă poate împiedica să vă odihniți corespunzător.

Fotografii și imagini dragi pe comodă - Peretele superior al comodei este un spațiu perfect pentru a plasa o fotografie specială, un set de fotografii interesante sau cele mai bune amintiri din viața voastră. Ca o idee destul de interesantă: în loc să le agățați pe perete, vă puteți așeza fotografiile și operele de artă direct pe comodă. În acest fel nu deteriorați peretele și puteți schimba obiectele în orice clipă.

Citeste si:
Tendințele anului 2024 în design interior: mobilier cu linii...
Tendințele anului 2024 în...

Organizați accesoriile și bijuteriile pe șifonier - Nu știți unde să va așezați brățările, colierele, cerceii, pălăriile, ceasurile și toate accesoriile fashion? Comoda poate fi perfectă pentru așa ceva. Pentru că da, comoda este un spațiu bun pentru a le organiza și suficient de mare pentru a ține o mulțime de astfel de lucruri.

Așadar, comoda este acel must din fiecare casă, piesă ce vă poate fi de un real ajutor!


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Septembrie 2021 - 10 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.