Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a anunțat că a respins cererile a aproape un milion de țigări electronice și produse conexe. FDA a declarat că mai există foarte multe lucruri de făcut pentru a finaliza analizele rămase și pentru a se asigua că se iau măsuri adecvate pentru protejarea tinerilor de pericolele tuturor produselor din tutun, inclusiv a țigărilor electronice.

De ce țigările electronice au atras atenția FDA?

Decizia aceasta a venit ca urmare a unei revizuiri științifice de amploare a industriei vapingului. Marile companii anti-tutun au aplaudat această mișcare a FDA de a refuza comercializarea noilor mărci de țigări electronice aromate, considerând refuzul ca fiind un pas semnificativ în direcția cea bună. Vaping-ul a fost odată considerat o alternativă la fumat, dar au existat dintotdeauna puține cercetări care să demonstreze că vaping-ul ar putea ajuta oamenii să nu mai fumeze țigări obișnuite. Părinții și grupurile anti-tutun solicitaseră de ani de zile mai mult control asupra dispozitivelor de vaping. Acum, sute de companii vând produse de vaping, acestea fiind disponibile în mai multe arome. Pentru a primi aprobarea FDA, companiile de vaping trebuie să demonstreze că țigările lor electronice aduc un beneficiu la adresa sănătății publice, susținând fumătorii adulți să renunțe sau să reducă consumul de țigări. Totodată, companiile de vaping trebuie să demonstreze că produsele lor nu creează dependență în rândul tinerilor și adolescenților.

Retail jobs

FDA a declarat că a luat măsuri cu privire la 93% din aplicații, asta însemnând mai mult de 6 milioane de produse vaping. Aproximativ 75% au fost respinse fără nicio examinare, deoarece nu erau însoțite de informațiile-cheie. Majoritatea celorlalte produse au fost respinse pentru că nu răspundeau la criteriul de protejare a adolescenților minori. Aproximativ 80% dintre tinerii care folosesc produse de vaping le apreciază pe cele aromate, în special cele mentolate. Agenția va continua, de asemenea, revizuirea altor părți ale industriei de vaping, inclusiv narghilea electronică, mini-trabucuri și dispozitive mai mari de vaping cu rezervoare care permit reumplerea. Unele dintre aceste produse care se comercializează în magazinele specializate de vaping nu au fost acoperite de o lege din 2009 care acorda FDA autoritatea de a supraveghea părți ale industriei tutunului, inclusiv introducerea pe piață a noi produse.

Citeste si:
Moderna dă în judecată Pfizer și BioNTech. Care este motivul
Moderna dă în judecată Pfizer...

Care sunt beneficiile țigărilor electronice?

În vara anului 2018, s-a tras primul semnal de alarmă, atunci când țigările electronice cu un conținut ridicat de nicotină și aromă de fructe se bucurau de popularitate în rândul elevilor de gimnaziu și liceu. Încă de atunci, s-au eliminat toate aromele, cu excepția mentolului și a tutunului. FDA a limitat ulterior aromele doar la mentol și tutun, iar vaping-ul a început să scadă tot mai mult în rândul adolescenților.

Întrebarea care persistă este aceea dacă țigările electronice ar trebui comercializate. Unii experți sunt de părere că substanțele chimice conținute în vaporii de țigări electronice sunt mai puțin dăunătoare decât fumul de tutun. De exemplu, specialiștii în sănătate publică și dependențe consideră că țigările electronice și alte produse cu risc redus prezintă o oportunitate fantastică de a înlocui țigările cu produse mult mai puțin periculoase.

Citeste si:
Uniunea Europeană vrea să interzică ţigările electronice aromate
Uniunea Europeană vrea să...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Septembrie 2021 - 01 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.