Compania Moderna a decis să acționeze în judecată compania Pfizer și BioNTech din cauza faptului că aceștia ar fi încălcat brevetul vaccinului COVID-19. Compania este hotărâtă să ceară despăgubiri.

Moderna dă în judecată Pfizer și BioNTech

Compania Moderna a anunțat că dă în judecată compania farmaceutică Pfizer și BioNTech pentru că ar fi copiat „tehnologia revoluționară” ARN mesager, după care a fost creat împotriva COVID-19.

Reprezentanții companiei Moderna au afirmat că vor cere despăgubiri în instanță de la cele două companii, însă nu au precizat despre ce sumă este vorba.

Inițiem acest proces pentru a proteja platforma tehnologică revoluționară ARN mesager, în care am fost pionieri, am investit miliarde de euro în cercetare și am brevetat-o în deceniul care a precedat pandemia de COVID-19” , a declarat Stephane Bancel, directorul executiv al Moderna.

Cererea în instanță a fost depusă la un tribunal din Massachusetts și la Tribunalul Regional din Dusseldorf, Germania. La moment, acțiunile Pfizer au înregistrat o scădere cu 1,4%, iar cele ale Moderna cu 2%.

PfizerBioNTech și Moderna au fost primele două companii farmaceutice care au reușit să realizeze un vaccin anti-Covid-19, chiar în primul an de pandemie. Ambele vaccinuri au fost dezvoltate pe baza tehnologiei ARNmesager, considerată o descoperire prețioasă în medicină.

Primul vaccin anti-Covid aprobat a fost Comirnaty, produs de PfizerBioNTech. Acesta a obținut aprobarea FDA în decembrie 2020. La distanță de o săptămână a fost aprobat și vaccinul Moderna. Acesta a adus companiei câștiguri de 10,4 miliarde de dolari, iar vaccinul Comirnaty creat de Pfizer a adus venituri duble – 22 de miliarde de dolari.

Cele două vaccinuri au fost cele mai administrate dintre toate deszvoltate și aprobate. După s-a arătat, acestea au fost și cele mai eficiente împotriva formelor grave de coronavirus.

Citeste si:
Vaccinul împotriva Omicron pentru copii produs de Moderna a fost...
Vaccinul împotriva Omicron...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 August 2022 - 06 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.