Indiferent de motivele pentru care abdomenul nu mai are forma și dimensiunea pe care ți-o dorești, există soluții eficiente pentru a remedia această situație. Fie că este vorba despre un abdomen după una sau mai multe sarcini, ori un abdomen mărit care se datorează acumulării de grăsime, cu siguranță îți dorești să revii la o talie cât mai subțire..

Există mai multe metode pentru remodelarea abdominală, eficiența fiecăreia depinzând de calitatea pielii, vârsta pe care o ai, precum și nivelul de grăsime existent în jurul taliei. Aceste detalii pot varia de la pacient la pacient, în funcție de genetică, dietă, stil de viață și alți factori personali.

Poți citi în continuare care sunt cele mai eficiente soluții pentru remodelarea abdominală, astfel încât să poți alege care este cea mai potrivită pentru tine.

1.Program de sport

Este prima variantă pe care trebuie să o încerci pentru remodelarea abdominală. Un program de sport bine structurat va aplatiza stomacul, prin exerciții care întăresc mușchii și topesc grăsimea. Este o metodă care necesită timp, răbdare și un angajament consecvent.

Trebuie să rămâi concentrată pe obiectivul tău zi de zi, indiferent cât de greu apar primele rezultate și să eviți să fii cuprinsă de disperare sau să renunți prea repede.

2. Dietă riguroasă

Pentru a slăbi în jurul stomacului va trebui să consumi mai puține grăsimi și carbohidrați. În schimb, poți adăuga în meniu multe proteine și fibre slabe. Adaugă probiotice la dieta ta, deoarece acestea ajută la digestie. Un aport mărit de calciu va întări oasele, astfel încât să poată susține diafragma și mușchii abdominali, deoarece aceștia ajută la prevenirea acumulării de grăsime în cavitatea abdominală. În plus, va trebui să limitezi aportul de zahăr, deoarece conține calorii goale care duc la creșterea în greutate. Nu uita să bei apă din abundență, aceasta va ajuta organismul să funcționeze mai bine. De asemenea, oferă senzația de sațietate care te va ajuta să mănânci mai puțin.

3. Abdominoplastia

Este o procedură chirurgicală care aplatizeaza abdomenul prin îndepărtarea excesului de grăsime și a pielii, prin strângerea mușchilor din peretele abdominal. Este recomandată în cazul în care abdomenul tău prezintă în partea inferioară un exces de piele sau grăsime care nu pot fi îndepărtate prin regim dietetic sau exerciții fizice. Dacă ești interesată de această procedură, poți afla aici un preț operație abdominoplastie. Această intervenție va necesita săptămâni pentru a se vindeca. Procedura include o incizie, care se întinde de la un șold la celălalt. Imediat după intervenție te poți simți obosită, locul poate fi umflat și dureros. Este vital ca după realizarea abdominoplastiei să ai rezervat timpul necesar pentru odihnă și vindecare. Asta înseamnă că nu te vei putea descurc singură cu treburile casnice sau cu copiii. În niciun caz nu te vei putea întoarce prea repede la birou. Activitățile fizice vor trebui să aștepte, la rândul lor, cel puțin 6 săptămâni până vor fi din nou reluate.

Citeste si:
Care sunt cele mai eficiente modalități de îmbunătățire a scorului...
Care sunt cele mai eficiente...

4. Liposcuția

Este o procedură oarecum similară cu abdominoplastia dar care nu trebuie confundată cu aceasta. Liposuctia este o alegere bună dacă îți dorești să elimini depozite mici de grăsime. Acestea se găsesc frecvent pe șolduri, coapse, fese și zona stomacului. Prin această intervenție se vor elimina depunerile de grăsime din zona vizată, reducând umflăturile și îmbunătățind conturul. Cu toate acestea, liposucția nu este o metodă de slăbire și nu este recomandată în cazurile de obezitate. Persoanele care au apelat la o liposuctie pe abdomen, odată ce și-au revenit după intervenție, se vor bucura de un abdomen mai plat și mai neted. Aceste rezultate ar trebui să fie permanente. Dacă te îngrași după o liposucție, grăsimea se va acumula din nou în corp, deși cel mai probabil nu în zonele care au fost aspirate.

Citeste si:
Emerald Laser- inovație în remodelare corporală 360 de grade, fără...
Emerald Laser-  inovație în...

Dr. med. Priv. Mihai Chertif M.D.
Chirurgie plastica si estetica

Administrator Clinica Cosmedica Baia Mare
www.cosmedica.ro

https://www.instagram.com/clinica.cosmedica/


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 August 2021 - 01 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.