Mirosul tău poate spune multe despre tine și, poate cel mai important, te face să te simți mult mai bine în propria piele. Ca să emani întotdeauna o aromă plăcută, trebuie să te asiguri că ai ales un parfum de calitate. În general, oamenii tind să își creeze o întreagă colecție de sticluțe, însă, e bine să investești într-un parfum bun, despre care să știi că nu este contrafăcut și care să fie achiziționat dintr-un magazin de specialitate.

Așadar, ești în căutarea unui parfum de calitate și te întrebi care sunt criteriile de care să ții cont, ca să faci alegerea potrivită? Îți venim în ajutor cu ponturi importante:

Cumpără parfumuri doar din magazine de specialitate

Cele mai multe produse contrafăcute în toată lumea sunt parfumurile; de aceea, riscul de a achiziționa unul care să nu fie original este foarte mare. Ca să te asiguri că vei cumpăra un produs autentic, orientează-te exclusiv spre magazine de specialitate, cu punct de vânzare fizic sau online. Poate, ai un parfum preferat sau vrei să încerci un altul pe care l-ai simțit la cineva apropiat sau care a fost recent lansat. Găsești parfumuri pentru dama si barbati disponibile pe infinite love, fiindcă este cel mai simplu și comod să le comanzi online, dintr-un magazin de specialitate.

Ambalajul parfumului îți va spune dacă este contrafăcut

Felul în care arată produsul îți poate spune dacă este sau nu original. În general, produsele contrafăcute par a fi copii fidele ale celor autentice, însă, în materie de parfumuri, există mici semne distincte. În primul rând, cutia trebuie să fie perfect finisată și din materiale de foarte bună calitate. Brandurile mari nu-și permit să vândă clienților carton îndoit, pătat sau care au colțurile inegale. De asemenea, sticla parfumul trebuie să aibă pe fund un înscris unde apare țara de origine. Evită ca parfumul să fie de proveniență China sau Turcia. Acordă atenție și siglei brandului. Adesea, sticlele contrafăcute au imperfecțiuni inclusiv în ceea ce privește imprimarea scrisului.

Persistența parfumului

Mirosul și persistența parfumului îți vor arăta dacă acesta este de calitate sau este unul contrafăcut. Fake-urile nu țin mai mult de 10-20 de minute, în timp ce, un parfum original trebuie să-și „arate” mai întâi notele de vârf, imediat după aplicare, iar, mai apoi, notele de bază. Acestea sunt cele care dau, de altfel, mirosul care rămâne pe piele și care persistă până la câteva ore.

Citeste si:
Bicicliștii bucureșteni pot afla date în timp real despre calitatea...
Bicicliștii bucureșteni pot...

Prețul mai mic poate ascunde nereguli

Un preț mai mic nu înseamnă întotdeauna o „afacere”, ci, uneori, poate ascunde nereguli, precum calitate îndoielnică sau un produs contrafăcut. Acest criteriu este valabil și în alegerea unui parfum, dacă ai sesizat o diferență destul de mare de cost. Verifică îndeaproape parfumul și asigură-te că se încadrează în standardele de calitate și că este original.

Testează parfumul ca să vezi cum miroase pe pielea ta

Fie că obișnuiești să cumperi mereu aceleași parfumuri, fie că încerci arome noi, testează-le înainte pe pielea ta. Solicită mostre online sau în magazine, aplică și așteaptă câteva minute. Așa, vei vedea dacă persistă și dacă își schimbă ușor mirosul, din notele de vârf în cele de mijloc și apoi în cele de bază. După ce îl aplici pe piele, fiecare parfum trece prin trei etape: mirosul inițial, dat de notele de vârf, cel intermediar, pe care-l simți după 20-30 de minute de la utilizare, și aroma finală. Aceasta este cea mai importantă și va fi dată de notele de bază, adică mirosul care va persista pe piele ta vreme îndelungată și care va emana o mireasmă discretă în urma ta.

Citeste si:
La ce să fii atent atunci când cumperi șeminee pe lemne: TOP...
La ce să fii atent atunci...

Pe principiul unul și bun, investește într-un parfum de calitate, care să fie persistent și care să se potrivească personalității și preferințelor tale. Nu uita să-l folosești cu moderație și ține minte că, în general, după „ce-l porți o perioadă“ nu-i vei mai simți mirosul după un timp. Asta nu înseamnă că aroma nu va fi percepută de ceilalți, în urma ta. Aplică doar câteva pulverizări și reîmprospătează la câteva ore, pentru a-i păstra intensitatea.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 August 2021 - 10 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.