Într-o lume extrem de competitivă, poate fi destul de complicat să ieși în evidență, iar cunoștințele generale sunt cele care pot face diferența. A avea o bază solidă de noțiuni și informații poate reprezenta succesul tău din punct de vedere profesional, financiar și social.

Cultura generală reprezintă un atu pe care îl vei putea folosi în diferite momente ale vieții, tocmai de aceea este extrem de important să o dezvolți și să o îmbunătățești în fiecare zi. A avea cunoștințe și abilități dincolo de domeniul tău de activitate îți poate oferi un avantaj în cariera ta, în relațiile sociale pe care le construiești, dar poate reprezenta un punct forte și pentru sănătatea ta și starea ta de bine, contribuind la o mai mare încredere în sine. Dacă te-am convins că trebuie să înveți în continuare, iată câteva tehnici cheie prin care vei reuși să-ți îmbunătățești cultura generală.

Citește frecvent

Cu cât vei citi mai des, cu atât vei observa o îmbunătățire a cunoștințelor. Indiferent că vei alege carti istorie, biografii sau romane de ficțiune, toate acestea sunt pline de informații care vor contribui la dezvoltarea culturii tale generale. De asemenea, nu ezita să citești ziare, reviste, bloguri și chiar articole de opinie pentru că, în fiecare rând, vei găsi ceva nou. Dacă vrei să reușești să citești cât mai mult, atunci ar trebui să aloci un anumit timp doar pentru această activitate.

Ține pasul cu noutățile

Un alt aspect important este să fii la curent cu cele mai recente știri. Pentru a-ți putea forma o părere sau pentru a putea înțelege anumite fenomene și evenimente din viața de zi cu zi este esențial să cunoști subiectul și să observi evoluția lui. Așadar, acordă-ți zilnic un interval orar în care fie urmărești buletinul de știri, fie citești ziarul sau urmărești paginile de socializare ale unor instituții de presă. De asemenea, existând foarte multe ediții online ale ziarelor, ai putea să te abonezi la fluxul lor de știri, iar dimineața să primești un rezumat al zilei.

Nu pierde nicio secundă

Dacă ai mult de mers până la serviciu, folosește acel timp pentru a învăța ceva nou. Dacă mergi cu trenul sau metroul poți citi o carte, poți urmări un film documentar sau ai posibilitatea să culegi informațiile cele mai recente despre evenimente relatate de mass-media, iar dacă te afli la volan, poți asculta un podcast cu invitați interesanți. Există o mulțime de astfel de emisiuni pe care le poți descărca.

Citeste si:
Andreea Tonciu a dat cărțile pe față. Își editează toate pozele de...
Andreea Tonciu a dat cărțile...

Socializează

Acumularea de noi cunoștințe nu trebuie să fie doar din cărți și reviste. Una dintre cele mai bune forme de a-ți extinde cultura generală este socializarea cu prietenii, cu colegii de serviciu. De fiecare dată când petreci timp cu amicii tăi, fie că discutați de politică, gastronomie sau autoturisme, cultura ta generală se dezvoltă fără a depune prea mult efort.

Urmează cursuri online

Există multe instituții care se ocupă cu planificarea cursurilor online și care practică tarife convenabile. Înainte de a te înscrie și a plăti, citește despre persoana care urmează să țină orele, caută recenzii și verifică cu strictețe programa. De asemenea, te poți abona la anumite canale care organizează webinarii gratuite și de unde poți învăța lucruri extrem de utile.

Citeste si:
Andreea Tonciu, reacție neașteptată când a fost întrebată dacă a...
Andreea Tonciu, reacție...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Iulie 2021 - 11 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.