Valurile de caniculă nu sunt neapărat un fenomen surprinzător în ţara noastră, însă nu se întâmplă foarte des ca aceste temperaturi ridicate să fie asociate şi cu un grad de umiditate semnificativ. Disconfortul termic ne poate afecta starea de bine generală, dar şi aspectul fizic, mai cu seamă pielea. Multe persoane au experimentat episoade acneice sau alte tipuri de inflamaţie la nivelul tenului şi nu numai. Care sunt secretele pentru un ten frumos chiar şi atunci când vremea devine o sursă de stres pentru organism? Iată câteva dintre ele care sunt la îndemână pentru oricine.
Hidratarea este esenţială
Razele soarelui, aerul condiţionat, apa de la piscină sau din mare şi umiditatea ridicată, care provoacă transpiraţie abundentă, chiar şi celor care de obicei nu se confruntă cu astfel de situaţii, sunt factori care afectează serios aspectul pielii. Problema este că în astfel de circumstanţe multe persoane, în special cele care au tenul gras, renunţă la rutina de îngrijire obişnuită. Indiferent de tipul de ten, este important să foloseşti o cremă hidratantă. Este adevărat că e mai bine să eviţi formulele grase, însă poţi opta pentru un gel sau o loţiune lejeră. Hidratarea internă este şi ea foarte importantă. Este recomandat să bei cel puţin un litru şi jumătate de apă şi poţi completa cu sucuri naturale sau infuzii de plante.
Un ser revitalizant
Căldura și umiditatea pot deveni greu de tolerat, mai ales când trebuie să porţi şi o mască de protecţie. Produsele de machiaj pot face situaţia şi mai dificilă, de aceea este important să îţi eficientizezi rutina de îngrijire. Un ser hidratant, bogat în ingrediente active care revitalizează şi hrănesc pielea, poate fi o soluţie foarte bună de îngrijire a tenului pe timp de vară, mai ales dacă simţi că crema ta de protecţie solară nu îţi asigură hidratarea de care ai nevoie. De asemenea, un astfel de ser poate fi folosit şi noaptea pentru a susţine procesul de regenerare care are loc în timpul somnului. Pe de altă parte, ar fi ideal să limitezi numărul de produse de machiaj pe care le foloseşti şi să optezi pentru produsele multifuncţionale, cu texturi lejere, care nu-ţi blochează porii.
Retinol şi acizi
Persoanele care au tenul gras ştiu cât de dificil este ca pe timpul verii să obţină un look mat al pielii. Chiar dacă nu putem controla transpiraţia, inclusiv cea de la nivelul tenului, atunci când temperaturile sunt foarte ridicate, poţi ţine sub control producţia de sebum. În acest sens poţi folosi seruri sau loţiuni cu ingrediente active, precum retinolul. Pentru o curăţare în profunzime, poţi opta pentru o exfoliere chimică, folosind un produs pe bază de acizi alfa-hidroxi (AHA). Producția de sebum crește ca răspuns la căldură și umiditate și este modalitatea organismului de a-ţi asigura în mod natural hidratarea. Asigurându-te că eşti hidratată şi curăţând tenul în mod corespunzător, poţi scăpa de inesteticele coşuri care au tendinţa de a apărea mai des când este foarte cald.
ANM: Vreme caniculară în România până pe 8 august. Temperaturile...

Măştile te ajută
În cazul de faţă vorbim de măştile cosmetice. Dacă ai stat prea mult la soare sau dacă simţi că tenul tău este inflamat, o mască hidratantă sau una calmantă te poate ajuta să contracarezi efectele nedorite. Măştile hidratante sunt excelente pe timp de vară, pentru că refac echilibrul lipidic al pielii. Mai mult decât atât, dacă nu ai plecat de pe plajă la momentul potrivit sau ai uitat să te dai cu cremă de protecţie solară, poţi găsi formule speciale after sun, cu ingrediente calmante şi hidratante cum ar fi uleiul de muşeţel sau extractul de aloe vera. Pe de altă parte, dacă tenul tău este predispus la acnee şi crezi că eşti în pragul unui astfel de episod, o mască pe bază de argilă poate fi foarte utilă. Nu uita să-ţi hidratezi tenul după ce o foloseşti.
Chiar dacă vara este anotimpul tău preferat, ea poate cauza multe probleme la nivel de aspect al pielii. Ţine seamă de sfaturile de mai sus şi bucură-te din plin de zilele frumoase ale verii!
Prognoza meteo - 5 martie 2023. Vremea se încălzește ușor în toată...

Despre autor:

Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Ziua Pădurilor: cum poți produce sustenabil hârtie, fără să distrugi pădurile
Sursa: green.start-up.ro
-
#NOHACK Expert Talks - datele noastre ajung online și antrenează AI-ul
Sursa: start-up.ro
-
Testul Conexiunii: Ce tip de iubire te poate face fericită?
Sursa: garbo.ro
-
Record negativ: România, țara cu cele mai multe accidente din Europa Centrală...
Sursa: wall-street.ro
-
EximBank devine Exim Banca Românească
Sursa: futurebanking.ro
-
Câte calorii au diferitele tipuri de lapte (vacă, oaie, capră) și care dintre...
Sursa: kudika.ro
-
Hala de pește din Piața Obor din București, vizitată de ANPC. Ce sancțiuni au...
Sursa: retail.ro