Monotonia în cuplu poate afecta la un moment dat dinamica de cuplu. Este important să faci lucruri de una singură, dar la fel de important este să ai cât mai multe activități alături de partener. De fapt, toate aceste lucruri întăresc relația și vă apropie din ce în ce mai mult. Suntem de părere că o relație armonioasă ar trebui să fie plină de experiențe care să vă creeze amintiri minunate, să vă aducă mai aproape sufletește, mintal și fizic, care să vă facă să râdeți și să spună nonverbal magicul „te iubesc”.

1. Cină romantică sau zi romantică?

La un moment dat, aproape orice cuplu cunoaște efectele nocive ale plafonării. Îți aduci aminte de fiorii primelor întâlniri? Introducerea este extrem de palpitantă, iar tentația cunoașterii bucură sufletul încât inima se îndrăgostește și hotărăște că el sau ea este alesul vieții. Dacă la început mergeți în oraș bucurându-vă de companie în restaurante atent alese, uitând efectiv să vă uitați la ceas, acum fie nu mai ieșiți prea des, fie ieșiți cu prietenii. Acest lucru vă poate afecta relația dacă nu sunteți atenți.

Detaliile contează, așa că hotărâți să mergeți și o dată pe săptămână la o întâlnire romantică în doi. Dacă vă place bucătăria mediteraneană rezervați masa la un local cu specific italian

sau grecesc, dați atenție ținutei, puneți la bătaie cele mai frumoase haine și fiți atenți la nevoile voastre. Dacă soțului îi plac accesoriile, fă-i o surpriză plăcută. Cu siguranță vei găsi bratari barbati prin magazine care să fie pe gustul lui și oferă-i o brățară din aur sau un ceas de calitate la întâlnire. Se va bucura, iar gestul tău nu va rămâne cu siguranță fără răspuns. Totodată vă puteți gândi să vă luați liber de la muncă într-o vineri și să vă bucurați de o zi romantică departe de orașul dezlănțuit și aproape unul de celălalt.

2. Faceți sport împreună




Avantajele exercițiilor împreună sunt numeroase. Nu numai că veți putea petrece mai mult timp împreună, dar vei reuși să-ți îmbunătățești sănătatea, vei fi mai energică, iar viața sexuală se va ameliora. La urma urmei, exercițiile fizice au fost legate de îmbunătățirea imaginii corpului, reducerea disfuncției sexuale și erectile la bărbați și excitarea pe termen scurt și lung la femei. Mergeți amândoi la sală, faceți jogging după ora 20:00 când se mai domolește căldura sau apucați-vă de grădinărit, zugrăviți camera copiilor sau alte activități care presupun mișcare și efortul a doi oameni, pentru a fi duse la bun sfârșit.

3. Gătiți împreună

Știi vechea zicală: „Cuplul care gătește împreună rămâne împreună”, nu? Așa că îți propunem să tăiați ceapa împreună, să spargeți paharele de vin și să amestecați în sosul de roșii pentru paste în același timp, dansând și bucurându-vă. Dacă aveți copii, așteptați până adorm și luați o cină târzie gătită de voi în timp ce vorbiți și povestiți.

Citeste si:
Karmen și Bogdan Căplescu, terapie de cuplu după ce au devenit...
Karmen și Bogdan Căplescu,...

4. Dansați

O seară de dans, unul în brațele celuilalt, sporește confortul emoțional și vă aduce mai aproape. Nu trebuie să mergeți la discotecă pentru asta. Este îndeajuns să respectați punctul trei și să combinați mâncarea bună cu un dans în doi.

5. Călătoriți

Ieșiți cât mai mult din zona de confort și explorați zonele ascunse din jurul orașului, descoperiți pensiuni cochete, restaurante unde se mânâncă bine, locuri necunoscute din frumoasa noastră țară. Puteți să vă programați oricând un city-break, fie la munte, fie la mare sau să plecați mai multe zile în concediu în afara țării. Cu cât cunoașteți mai multe locuri, cu atât vă cunoașteți mai bine.

Așadar, pentru a alunga plictiseala e nevoie ca amândoi să vă doriți același lucru, dar cu puțin efort și iubire nelimitată, orice este posibil.

Citeste si:
Oana Lis, declarații neașteptate despre relația cu Viorel Lis....
Oana Lis, declarații...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Iulie 2021 - 03 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.