Cele mai importante elemente pentru confortul casei tale sunt ferestrele, care asigură lumină naturală, căldură și siguranță pentru tine și famila ta. De aceea trebuie să alegi cu grijă cele mai bune materiale și modele de ferestre, ca să beneficiezi de o locuință modernă, sigură și eficientă energetic.

Atunci când decizi să montezi ferestre pentru apartament, casă sau vilă trebuie să optezi pentru tâmplărie PVC cu geam termopan sau tâmplărie de aluminiu cu geam termopan. Iată care sunt diferențele între cele două și cum alegi materialul potrivit pentru ferestre:

Dacă alegi tâmplărie termopan din PVC beneficiezi de ferestre şi uşi potrivite pentru orice tip de construcţie nouă sau proiect de renovare. Aceste elemente constructive se remarcă prin excelente proprietăți termoizolante, durabilitate și stabilitate, rezistență la efracție, design modern adaptat la stilul arhitectural actual, inovație și diversitate, garanție extinsă și certificări internaționale din partea unor instituții de renume.

Geamurile termopane cu tâmplărie din PVC nu ruginesc, asigură o bună izolație termică și fonică, au un grad ridicat de ignifugare și sunt rezistente la șocuri. Au design clasic și compact, sunt disponibile într-o gamă largă de culori și texturi. Se pretează la ferestre foarte mari și la uși culisante, pentru că sunt rezistente, perfect etanșe, asigură păstrarea confortului termic și le poți manevra cu ușurință, chiar și atunci când sunt de dimensiuni impresionante.

Se recomandă profile din aluminiu pentru clădiri care sunt situate în zone cu vânt tare, de exemplu case de vacanță pe malul mării. Ramele de aluminiu nu se vor deforma de la rafale puternice, sau sub acțiunea schimbărilor frecvente de temperatură de la exterior. Profilele de aluminiu sunt vopsite electrostatic, îmbinările sunt realizate mecanic, cu ajutorul unor colțari sau mecanizat prin sertizare (îmbinare a două sau mai multor bucăți de metal sau a unui material ductil prin deformare).

Ca să beneficiezi de o izolație performantă trebuie să folosești profile de aluminiu cu izolație termică, pentru că profilele fără barieră termică au un coeficient de izolare foarte slab, din cauza conductivității termice a metalelor.

Diferențele dintre cele două materiale se referă la structură, rezistență și fiabilitate. Profilul din PVC este un material 100% reciclabil și permite casei să respire, ca să nu existe riscul de condens, ceea ce la tâmplăria de aluminiu nu se întâmplă. Pentru o izolare termică de nota 10 se recomandă tâmplărie PVC cu geam termopan realizat din 3 foi (geam tripan).

Citeste si:
Ce trebuie sa stii inainte de a comanda incaltaminte online
Ce trebuie sa stii inainte de...

Din punct de vedere estetic ferestrele și ușile cu tâmplărie PVC sunt disponibile într-o gamă largă de culori și texturi, inclusiv finisaje care imită excelent lemnul. Aluminiul este recomandat pentru ferestre cu profile extrem de neregulate, de exemplu cele de la fațadele unor clădiri moderniste: muzee, galerii de artă, spații neconvenționale.

În ceea ce privește durabilitatea și securitatea ferestrelor, modelele cu tâmplărie PVC sunt rezistente, durabile și sunt echipate cu sisteme integrate de blocare care țin casa în siguranță, în orice situație.

Pentru o aerisire inteligentă, care să permită locuinței să respire chiar și atunci când nu sunteți acasă, ferestrele PVC premium oferă opțiuni unice, precum deschidere perimetrală pe 6 mm sau microventilație cu aerisire in 4 trepte.

Citeste si:
Criterii de care sa ții cont atunci când alegi un scaun de birou
Criterii de care sa ții cont...

Alegeți materialele cele mai bune pentru amenajarea locuinței și nu uitați că ferestrele sunt ochii casei, asigură lumină, căldură, siguranță și liniște, așa că optați pentru modele performante, realizate pe baza celor mai noi tehnologii.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Iunie 2021 - 01 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.