Alimentaţia bebeluşului se bazează în primele luni de viaţa doar pe lapte, indicat ar fi pe laptele matern dar în lipsa acestuia, se poate apela la formula de lapte praf. Laptele praf este adus cât mai aproape ca şi compoziţie de laptele matern dar evident, nu are tot atâtea avantaje precum acesta. Deşi laptele matern este cel mai bun pentru hrănirea bebeluşului, şi lapte praf formula este de asemenea un înlocuitor cu succes. Un nou-născut are doar trei cerințe: căldură în brațele mamei sale, hrană și siguranță în cunoașterea prezenței sale. Alăptarea le satisface pe toate trei!

Lapte praf: când și de ce este necesar să se utilizeze laptele praf

În esență, laptele praf sau formula este un substitut pentru laptele matern. Nu toate femeile pot produce lapte suficient pentru a-și satisface micuții.

Cu toate acestea, nu putem ignora faptul că laptele matern este alimentul ideal pentru un copil, dar astăzi formulele sunt deja destul de complete.

Mamele care nu sunt capabile să alăpteze, recurg la hrănirea copiilor lor cu lapte praf.

Bebelușii hrăniți cu formulă mănâncă, de asemenea, mai puțin și, datorită faptului că este ușor digerabil, stomacul trebuie, de asemenea, să facă mai puțină muncă.

Hrănirea cu lapte praf înseamnă, de asemenea, că mama se poate odihni mai mult.

În următorul post se vor detalia avantajele laptelui praf care astăzi este un aliat excelent pentru mamele care nu efectuează alăptarea.

Beneficiile laptelui praf pentru copii

Laptele praf de astăzi vine la pachet cu minerale și este următoarea cea mai bună alternativă la laptele matern.

Deși se recomandă alăptarea exclusivă a unui copil în primele șase luni de viață, iată care sunt beneficiile:

· Adăugat nutrienți fortificate: Formule pentru sugari sunt îmbogățite cu fier, calciu și vitamine. Acest lucru ajută la combaterea anemiei la sugari.

· Este confortabil și accesibil peste tot: celor mai multor mămici le este dificil și jenant să alăpteze copilul în public, în această situație, formulele pentru sugari sunt o binecuvântare!

· Ameliorarea disconfortului mamelonului: sânii dureroşi și scurgerile neașteptate sunt probleme comune pentru noile mame. Laptele praf ameliorează mama de un astfel de disconfort și durere.

Citeste si:
3 sfaturi utile pentru îngrijirea pielii bebelușului pe timp de vară
3 sfaturi utile pentru...

· Minimizați restricțiile pentru nouă mamă: Deoarece nutrienții din alimentele pe care le mănâncă mamă sunt transmise copilului prin laptele matern, mamele ar trebui să manifeste prudență în aportul lor alimentar.

Când este nevoie de lapte praf
Sunt mai multe motive pentru care copiii au nevoie de lapte praf şi acestea se pot exemplifica astfel:

- Mama nu poate alăpta din diverse motive;

- Copiii au anumite probleme de sănătate şi au nevoie de suplimente cu lapte praf;

- Copiii sunt născuţi prematuri sau sunt malnutriti;

- Copiii au intoleranţă la lactoză caz în care trebuie să folosească formule cât mai speciale.

Hrănirea bebeluşului cu o formulă de lapte praf trebuie să se facă doar în cazul în care mama nu are lapte matern de oferit. Pe piaţa exista numeroase tipuri şi mărci de lapte formula, inclusiv pentru bebeluşii ce au un stomac mai sensibil sau care au anumite intolerante. AGERPRES.

Citeste si:
Interviu cu Lucian Gheorghe, românul care antrenează creierul...
Interviu cu Lucian Gheorghe,...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Iunie 2021 - 01 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.