Din dorința de a sta cât mai mult timp lângă persoana decedată, dar și din dorința ca înmormântarea acesteia să fie realizată așa cum spune Biserica au apărut firmele care oferă servicii funerare.

Acestea s-au dezvoltat foarte mult în ultimii ani de zile pentru că cererea a crescut foarte mult. Profesionalismul, promptitudinea, dar și utilizarea celor mai calitative produse sunt doar câteva dintre beneficiile pe care le oferă apelarea la o astfel de firmă. Cu toate că nimeni nu își dorește să apeleze la serviciile oferite de către o astfel de firmă la un moment dat fiecare dintre noi va face acest lucru. Datorită implicării demonstrate firma de pompe funebre este un adevărat partener în cele mai grele momente ale vieții.

Decesul unei persoane trebuie privit ca începutul vieții veșnice

Decesul unei persoane dragi cauzează foarte multă durere sufletească, tristețe, frustrare, revoltă, etc. Cu toate că fiecare dintre noi este conștient că moartea este o certitudine nimeni nu o poate privi cu indiferență. Este normală reacția sentimentală pe care o creează decesul unei persoane dragi. Această reacție se datorează faptului că ne dorim să ne petrecem cât mai mult timp alături de cei dragi. Pentru a putea trece mai ușor peste șocul sentimental cauzat de către decesul unei persoane este necesar ca decesul să fie privit ca pe începutul vieții veșnice. De fapt, conform Bibliei, decesul unui om asta înseamnă.

Acesta părăsește viața trupească pentru a putea începe să trăiască veșnic din punct de vedere sufletește. Pentru ca trecerea către viața veșnică să fie cât mai simplă este necesar ca membrii familiei să se ocupe de tot ceea ce este necesar într-o astfel de situație. Priveghiul, înmormântarea dar și pomenirea persoanei plecată la cele veșnice sunt necesare într-o astfel de situație. Aceste activități sunt realizate de către personalul care lucrează în cadrul firmelor care oferă servicii funerare. Oamenii care lucrează în cadrul unor astfel de firme știu cu exactitate care sunt pașii care trebuie parcurși pentru ca o persoană decedată să fie înmormântată așa cum se cuvine din punct de vedere religios. De asemenea, o astfel de firmă poate fi un sprijin foarte important în încercarea de a depăși o astfel de tragedie.

Citeste si:
Iulia Albu dă de pământ cu vedetele care promovează clinici și...
Iulia Albu dă de pământ cu...

Ce servicii poate oferi o firmă de pompe funebre?

Firma de servicii funerare își demonstrează utilitatea în cel mai greu moment prin care poate trece o persoană, și anume în momentul în care apare un deces în familie sau printre prieteni. Deși fiecare dintre noi știe că este normal ca la un moment dat să murim sunt foarte puține persoane care știu ce trebuie să facă într-o astfel de situație. Cu toate acestea persoana decedată trebuie să fie înmormântată. Pentru ca acest proces să se desfășoare conform tradițiilor și celor spuse de către reprezentanții Bisericii este necesară apelarea la serviciile unei firme care oferă servicii funerare. Pentru a putea identifica cea mai bună soluție în materie de servicii funerare trebuie avute în vedere următoarele detalii:


  • Nivelul de experiență avut de către firmă dar și de către personalul care lucrează în cadrul acesteia. Acest aspect transmite cât de pregătită este firma pentru a putea oferi servicii funerare complete și profesioniste. Este adevărat că și o firmă nou înfințată poate oferi servicii funerare premium însă este recomandată colaborarea cu o firmă care se bucură de o vastă experiență în domeniul serviciilor funerare.

    Citeste si:
    Vacanță la schi în Austria. Sfaturi pentru a alege o stațiune...
    Vacanță la schi în Austria....

  • Tipul de servicii funerare oferite. Pentru a putea scăpa de stresul cauzat de către organizarea priveghiului, înmormântării sau a parastasului este recomandat ca firma aleasă să fie capabilă să ofere servicii funerare complete. Alegând o astfel de firmă, familia îndoliată are suficient timp pentru a sta alături de persoana decedată. Momentele petrecute la priveghi au o însemnătate aparte pentru că sunt ultimele momente petrecute alături de persoana iubită.


  • Calitatea produselor utilizate. Pentru a putea organiza toate activitățile care trebuie organizate în momentul decesului unei persoane trebuie să fie utilizate mai multe tipuri de produse. Acestea sunt aduse de către firma contractată pentru a se ocupa de tot ceea ce presupune decesul unei persoane. Pentru ca totul să se desfășoare în cele mai bune condiții este necesar ca produsele utilizate să fie de cea mai bună calitate.

    Citeste si:
    Irisha a avut un deces în familie. Fosta concurentă de la Survivor...
    Irisha a avut un deces în...

Pentru a înțelege de ce cererea pentru contractarea serviciilor funerare este din ce în ce mai mare, iată care sunt beneficiile pe care le oferă contractarea unor astfel de servicii:


  • Oferă consultanță funerară de specialitate. Acest serviciu este foarte important având în vedere că sunt foarte puține persoane care știu care sunt pașii care trebuie parcurși într-o astfel de situație tragică.


  • Se ocupă de toate demersurile care trebuie întreprinse într-o astfel de situație. De asemenea, personalul unei astfel de firme se ocupă și de repatrierea persoanei decedae, asta în cazul în care decesul s-a petrecut într-o altă țară.


  • Se ocupă de tot ceea ce este necesar pentru ca priveghiul, înmormântarea și parastasul să se desfășoare în condiții ireproșabile. De asemenea, personalul unei astfel de firme poate realiza și pomeniri cu ocazia trecerii unei anumite perioade de timp.

    Citeste si:
    Romică Țociu și Mircea Radu, mesaje dureroase după decesul lui...
    Romică Țociu și Mircea Radu,...

Concluzii

Este foarte important ca persoanele care tocmai au aflat de decesul unei persoane dragi să primească ajutor specializat pentru a putea face față unei astfel de situații. Specialiștii care lucrează în cadrul https://www.funerare.ro/Servicii-Funerare-Ilfov au trecut prin foarte multe situații motiv pentru care sunt în măsură să ofere cele mai bune sfaturi în vederea organizării activităților care trebuie organizate pentru ca sufletul persoanei dragi să aibă un drum cât mai lin către viața veșnică.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Mai 2021 - 05 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.