Când omul împlinește poruncile lui Dumnezeu, atunci el lucrează cu harul Lui și participă, în mod nevăzut, încă din această lume, la Împărăția Sa. Când, dimpotrivă, omul disprețuiește spusele creatorului, atunci se rupe de Dumnezeu și pierde părtășia harului și a Împărăției Sale. Dar omul e făcut să greșească, să cunoască momente de cotitură, patimă și necaz, pentru a aprecia Paradisul când îl va întâlni. Totuși, există erori care ne trec pe lista celor cu adevărat păcătoși. Părintele Calistrat a atins acest subiect.

„Nu se iartă păcatele împotriva Duhului Sfânt. Cine schimbă o iotă sau o cirtă din lege, de asemenea. Cine păcătuiește în trup, nu i se iartă, dar celui care păcătuiește afară de trup i se iartă, pentru că trupul este templul duhului sfânt. „Cel ce va strica templul acesta, și eu voi strica pe el/ Vai de cel ce va cădea în judecata Dumnezeului”, scrie la Biblie.

Dacă eu am pricinuit cuiva o problemă și i-am vătămat frumusețea corporală, sufletească și trupească, eu dau răspuns la judecată. Sensibilitatea pedepsei merge departe. Prin sminteala ta, din neglijență, cineva a luat calea sectei. Tu răspunzi la judecată că acela s-a rătăcit, tu fiind pricina sminteniei. Poate, din greșeală, vreunul are nevoie de ajutorul tău, iar ție ți-a picat la îndemână vreo răzbunare mai veche, să îl bagi în mizerie pe celălalt, tu răspunzi în ziua judecății pentru răul făcut.

Orice rău făcut pe pământ se scrie pe lumea de dincolo

Invidia, de asemenea, îngrădirea fratelui și aproapelui tău la fel. Sunt orgolii nestrăvilite, stăpânite de toată herghelia de demoni care bântuie și ne chinuie, fără să ne dăm seama, și răzbunări fără precedent. Oamenii trăiesc cu ideea că au făcut rău undeva și nu îi știe nimeni, nu îi vede nimeni. Aflați că orice rău făcut aici, la noi, se scrie dincolo. În finalul înfricoșatei judecăți, scrie următorul lucru:

„Și vor merge cei ce au făcut cele bune spre învierea vieții și cei care au făcut cele rele spre învierea osândei”.

Osândă înseamnă lipsa prezenței dumnezeiești, lipsa dragostei dumnezeiești, lipsa milei, iubirii, iertării și a ascultării suferințelor tale de către izvorul milostivirii. Cea mai mare și mai grea faptă din lucrarea judecății va fi să se uite la tine cel ce te-a conceput și să spună că nu știe cine ești. Să se uite la tine cel iubitor de oameni și să fie aspru și categoric.”, a predicat capul bisericesc.

Citeste si:
Parintele Calistrat a stârnit revoltă, după ce a lovit o femeie. Ce...
Parintele Calistrat a stârnit...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Mai 2021 - 10 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.