Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a explicat, în cadrul emisiunii „Adevăruri ascunse”, de la Antena 3, cele 7 efecte ale iubirii de sine.

„Iubirea de sine nu vine la o anumită vârstă, iar câteodată chiar şi copiii au atitudine. Noi de la copii trebuie să învăţăm. Mă uit la ai mei, dacă încerc să o pun la punct pe nepoată, ea ripostează şi mă întreabă: de ce? Are argumente. Începem să ne îngrijim. De multe ori, acest lucru lasă de dorit împrejurul nostru. În această perioadă, de când purtăm masca de protecţie, femeile au uitat să se feminizeze, să se aranjeze. Când au pus masca pe gură, zici că şi-au pus ochelari. Parcă au uitat unde e oglinda în casă.

1. Sentimentul de iubire de sine este atunci când ne îngrijim. Oamenii spun: îmi schimb locul, schimb norocul. Ori când schimbăm locul, noi ne luăm pe noi cu noi. Deci, trebuie să schimb ceva în interiorul meu. Abia atunci vom fi siguri că s-a schimbat ceva cu adevărat.

2. Să nu încercăm să fim duali. Dualitatea este o viaţă grea, oboseşti să o duci. În felul nostru de a fi, inclusiv de a ne comporta dual. Cu unele persoane ne comportăm într-un fel, cu altele altfel.

3. Să nu jelim că am făcut ceva, dacă atunci când am făcut acel ceva eram foarte fericiţi. Să nu avem regrete pentru lucrurile frumoase pe care le-am făcut.

4. Să nu stăm în relaţii nici pentru bani, nici pentru copii şi nici de milă. Pentru că de bani ne vom sătura, copiii vor creşte, dar mila se va transforma în ranchiună. În ură. Copiii cresc, banii pe toţi n-o să îi câştigi din lumea asta, dar tu o să te trezeşti la un moment dat şi o să îţi zică bărbatul: tu nu vezi ce mustaţă ţi-a crescut? Sau copiii îţi vor reproşa lucruri.

5. Renunţăm la odihnă când ne scade stima de sine. Nu mai dormim ca lumea, nu ne mai odihnim, nu ne detaşăm de probleme, începem să acumulăm şi toate aceste lucruri duc către această scădere de sine.

Citeste si:
Florin Dumitrescu, adevărul din spatele celor patru procese cu...
Florin Dumitrescu, adevărul...

6. Trebuie să nu ne pese de gura lumii, însă nouă ne pasă din ce în ce mai mult de gura lumii, asta înseamnă că nu ne iubim.

7. Fiecare trebuie să fie el însuşi, să nu încerce să copieze pe nimeni. Sunt de acord să împrumutăm unele lucruri de la prietenii noştri, gesturi, ticuri, vorbe, dar esenţa trebuie să rămână. Cine eşti tu cu adevărat.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Mai 2021 - 08 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.