În contextul actual, ne petrecem mai mult timp acasă. Am redescoperit activitățile care ne plac și care ne relaxează în spațiul intim și confortabil din propria locuință. Totodată însă, am conștientizat că multe lucruri aglomerează inutil sau că spațiul nu este suficient pentru toate activitățile pe care vrem să le desfășurăm la interior. Timpul petrecut aici ne-a atras atenția asupra aspectelor care pot fi îmbunătățite. Așa că iată o listă de 5 idei prin intermediul cărora poți avea o locuință mult mai funcțională:

1. Mai mult spațiu cu elemente suspendate

Atunci când nu dispui de prea mult spațiu, poți apela la un truc numit: suspendare! De exemplu, cu siguranță ai cel puțin un televizor bun în casă, astfel că poți economisi mult loc prin montarea lui pe perete cu ajutorul unui suport special. Eliberezi astfel masa pe care stătea el, unde poți așeza alte obiecte: cărți, obiecte decorative sau jucăriile celor mici.

De asemenea, poți integra televizorul între alte elemente. Nu îl ai tot timpul în funcțiune sau poate îl lași să ruleze pe fundal pe un canal de muzică. Astfel, televizorul poate fi suspendat între corpuri laterale de bibliotecă, iar la bază să se afle o canapea, perfectă drept colțișor de lectură.

2. Mobilier pe verticală

În aceeași ordine de idei, tot ce înseamnă mobilier dispus pe verticală te va ajuta să economisești enorm de mult spațiu. Uită de mobila voluminoasă și cumpără elemente care pot fi puse pe înălțime de-a lungul pereților. Astfel, îți rămâne mai mult loc să te miști prin casă. Copiii se pot juca pe covor, iar tu poți face sport sau yoga pe salteaua de fitness întinsă pe jos.

Acest tip de mobilier te ajută și să depozitezi tot felul de lucruri necesare, fără să aglomerezi casa. Mai ales dacă ești pasionat de cărți, poți cumpăra rafturi cu o adâncime mică, însă dispuse până sus. Astfel, cărțile vor fi așezate frumos și funcțional în același timp.

3. Depozitează lucrurile acolo unde le folosești cel mai des

Tindem să acumulăm foarte multe lucruri de-a lungul anilor. Ajungem să le înghesuim în diverse sertare și corpuri de mobilier. Însă fix când avem nevoie de un lucru anume, este foarte posibil să nu îl găsim. Aici nu e vorba neapărat de lipsa spațiului, cât de faptul că nu am ținut cont și de latura funcțională atunci când am depozitat respectivele lucruri.

De aceea, ideal e să așezăm lucrurile după două criterii: care este locul potrivit pentru acel obiect (baie, bucătărie, dormitor), dar și de cât de des folosim acel lucru. Acest din urmă aspect ar putea să facă diferența. De exemplu, ai un set întreg de cosmetice noi, însă nu le folosești pe toate în perioada aceasta. Nu are rost să aglomerezi baia cu toate, mai bine le depozitezi într-un alt loc din casă, de unde le vei lua treptat atunci când ai nevoie.

Citeste si:
Renovarea inteligentă! Alegerea iluminatului potrivit pentru un...
Renovarea inteligentă!...

4. O intrare primitoare și aerisită

Poate ți s-a întâmplat să mergi în vizită la diverse cunoștințe și să simți că nu ai loc nici să intri… Deseori, holurile de la intrare sunt foarte înguste, aspect care aduce dificultăți: multe elemente înghesuite și un aspect dezordonat. Așa cum prima impresie asupra unui om poate trasa și viitoarele păreri, la fel și prima impresie în privința locuinței tale poate fi cea definitorie în mintea musafirilor.

Este important ca intrarea în locuință să fie pe cât posibil una primitoare, luminoasă și cât mai liberă. Nimeni nu se simte confortabil atunci când se simte înghesuit încă de la primul pas în casă. De aceea, e bine să existe un spațiu special în care să depozitezi încălțămintea, hainele, umbrelele și bagajele. De asemenea, e ideal să existe și o băncuță pe care să se poată așeza musafirii atunci când se încalță.

Citeste si:
Idei de cadouri pentru femeile care apreciază eleganța și rafinamentul
Idei de cadouri pentru...

5. Mobilă multifuncțională

Atunci când spațiul este unul redus, cel mai bine este să folosești mobilă multifuncțională. De exemplu, poți avea un pat care se ridică pe perete atunci când nu este folosit. Sau o canapea cu un spațiu mare de depozitare dedesubt. O variantă poate fi reprezentată și de fotoliile pat, perfecte pentru musafiri atunci când nu ai o cameră specială de oaspeți. Sigur te va încânta și o bibliotecă cu uși glisante, care acoperă fie rafturile cu cărți, fie locul în care se află televizorul atunci când nu îl folosești.

Acestea sunt doar câteva idei de mobilier multifuncțional, însă în magazinele de profil vei găsi numeroase variante din care poți alege. De asemenea, poți face și mobilier la comandă, în funcție de spațiul pe care îl ai disponibil acasă. Atunci când un singur corp de mobilier poate avea două întrebuințări, ai rezolvat practic două probleme deodată.

Citeste si:
Foloseste spatii depozitare profesionale pentru a scapa de mobila...
Foloseste spatii depozitare...

Ține cont de aceste idei de amenajare a locuinței, în așa fel încât să te bucuri de un spațiu cât mai primitor și mai funcțional. Cu ajutorul elementelor descrise mai sus, îți poți transforma locuința într-un loc primitor, atrăgător și practic în același timp. Astfel, te bucuri mai mult de momentele petrecute acasă alături de cei dragi.


Despre autor:


Ultima actualizare: 19 Aprilie 2021 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.