În cazul în care intenţionezi să cumperi fierăstraie electrice pentru orice casă, pentru lucrări serioase, atunci trebuie să fii atent la investiţia pe care o faci. În funcţie de cum alegi produsul poţi economisi timp şi efort în cadrul proiectului pe care îl implementezi. Cu un fierăstrău de bună calitate poţi lucra cu materiale variate, inclusiv cu beton, dar trebuie să ai instrumentul potrivit.

Tipuri de fierăstrău electric

Un fierăstrău circular este un instrument greu, perfect pentru tăierea rapidă, precisă și dreaptă a oricărui tip de lemn. Este deosebit de bun pentru tăierea materialelor în formă plană.

Poţi folosi mai multe tipuri de lame interschimbabile capabile să manipuleze orice material, astfel încât vei putea tăia totul, de la lemn și cărămizi şi până la blocuri de beton solide. Ferăstraiele circulare sunt de diferite dimensiuni, iar capacitatea de tăiere este direct legată de diametrul lamei. Toate fierăstraiele circulare au o adâncime maximă de tăiere.

Un fierăstrău sabie este un fierăstrău electric manual, versatil, perfect pentru o gamă de lucrări DIY diferite, inclusiv tăierea diverselor forme. Un fierăstrău sabie este prevăzut cu o lamă de fierăstrău alternativă (una care merge înapoi și înainte), oferind o mișcare de tăiere similară cu un fierăstrău manual.

Un fierăstrău alternativ are o acțiune neobișnuită de tăiere, care se caracterizează printr-o mișcare „alternativă” de împingere și tragere. Potrivit pentru lucrări de tăiere grele, acest instrument puternic este adesea folosit în construcții și demolări.

Un fierăstrău de masă este un fierăstrău mare, care se amplasează în bancul de lucru, care este perfect pentru lucrări mai mari.

Caracteristici importante ale unui fierăstrău electric

Odată ce ai ales tipul de fierăstrău electric, există alte câteva lucruri de care trebuie să ții cont.

Putere nominală

Puterea motorului și numărul de rotații (rotații pe minut) cu care se învârte lama sunt importante. În general, cu cât este mai mare puterea, cu atât obții mai multe RPM și cu cât este mai mare RPM, cu atât mai mare este puterea și controlul pe care le vei obține de la fierăstrău .

Citeste si:
4 caracteristici ale unui bărbat modern și cum poți să devii și tu...
4 caracteristici ale unui...

Reglator de adâncime

Dacă ai nevoie să tai materiale cu grosimi variate, cum ar fi plăcile de pardoseală, atunci este o idee bună să alegi un fierăstrău cu un dispozitiv de reglare a adâncimii, care îţi va permite să faci tăieturi mai precise.

Ghidajul paralel

Acest lucru este util pentru îmbunătățirea preciziei tăieturilor drepte, oferind un ghid la o distanță stabilită faţă de marginea materialului pe care îl tai. Această caracteristică este standard pe majoritatea tipurilor de fierăstrău l circular.

Mânerele

Fierăstraiele portabile trebuie să fie controlate corespunzător, iar alegerea unui fierăstrău cu mânerele în față și în spate îţi va permite să obții o aderență mai bună pentru o tăiere mai confortabilă și mai sigură.

Lame

Indiferent de tipul de fierăstrău pe care îl alegi, trebuie să ai lamele potrivite pentru proiectul de care te ocupi și vei avea nevoie de lame diferite pentru diferite materiale, cum ar fi lemnul de esență tare, metalul și zidăria.

Citeste si:
Ce tipuri de credite există și ce destinație are fiecare
Ce tipuri de credite există...

Lamele de la fierăstrău vin cu diferite moduri de poziţionare a dinţilor, pentru tăierea de-a lungul fibrelor sau pe orizontală. Cu cât lama are mai mulți dinți, cu atât tăietura este mai fină. Lamele dinţi de carbură de tungsten durează mai mult și se taie mai repede decât cele din oțel standard.

Măsuri de siguranţă

Ferăstraiele pot fi foarte periculoase, deci asigură-te că porţi echipamentul de siguranță potrivit atunci când le foloseşti și caută un fierăstrău cu caracteristici de siguranță suplimentare. Cele mai multe ferăstraie au un fel de comutator de siguranță sau buton de blocare pentru a le opri pornirea accidentală și un comutator de pornire ușoară care setează lama să se deplaseze la o viteză mai mică, astfel încât tăierea inițială să fie mai ușor de realizat.

Citeste si:
Tipuri de vopsea de păr și care ți se potrivesc
Tipuri de vopsea de păr și...

Ţinând cont de aceste caracteristici, este foarte uşor să găseşti produsele potrivite în magazinele online. Cu un fierăstrău electric de bună calitate, care are şi forma potrivită, vei putea implementa mai multe proiecte fără să fie nevoie să cumperi mereu un dispozitiv nou care să poată fi utilizat doar pe un singur tip de material sau doar într-o singură aplicaţie. Alege corect fierăstrău electric şi te vei bucura de cea mai bună unealtă pe termen lung.


Despre autor:


Ultima actualizare: 22 Decembrie 2020 - 03 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.