Fie că planifici cumpărarea unei locuințe, obținerea unei mașini noi sau o investiție în educație și carieră, este posibil să ai unele nelămuriri despre ce tip de împrumut se potrivește mai bine. De multe ori, încercarea de a găsi cea mai bună finanțare într-o mare de opțiuni de creditare poate fi intimidantă.

Am redus lista de variante la cele mai frecvente tipuri de credite existente care acoperă un spectru larg de opțiuni de finanțare pe care le poți utiliza de-a lungul timpului:


  1. Creditul ipotecar/imobiliar


De cele mai multe ori, cumpărarea unei locuințe noi se face prin intermediul unui credit ipotecar sau imobiliar. Suma împrumutată pe o ipotecă reprezintă valoarea evaluată a locuinței după depozitarea avansului.

Acest tip de împrumut este garantat pe o durată determinată și poate fi convențional sau neconvențional. Proprietatea achiziționată va fi pusă ca garanție pentru rambursul împrumutului. Ratele lunare vor fi împărțite pentru o perioadă determinată - de obicei de 15 sau 30 de ani - până când împrumutul este plătit în totalitate.

Dacă ești în căutarea unei locuințe, aplică pentru un credit imobiliar și bucură-te de avantajele de a fi proprietar!


  1. Creditul auto


Împrumuturile auto sunt obținute pentru achiziționarea unui vehicul nou care devine garanție pentru creditor.

Suma împrumutată va depinde, ca și în cazul creditului ipotecar, de valoarea mașinii pe care o cumperi minus avansul (dacă ți se cere un astfel de depozit). Vei efectua plăți lunare fixe sau variabile pentru o perioadă determinată până când împrumutul este plătit în totalitate.


  1. Creditul de nevoi personale


Un credit de nevoi personale este un tip de împrumut în rate care oferă mult mai multă flexibilitate debitorilor decât cele menționate anterior.

Creditul de nevoi personale permite debitorilor să-și folosească finanțarea oricum consideră de cuviință, de exemplu pentru cumpărarea unor electrocasnice noi sau pentru un city break spontan. De asemenea, creditul de nevoi personale mai este folosit pentru consolidarea datoriilor de pe un card de credit cu dobândă foarte mare sau pentru finanțarea unui proiect de locuință.

Citeste si:
Malta, cea mai romantică destinație din Mediterană!
Malta, cea mai romantică...


  1. Creditul pentru afaceri


Împrumuturile pentru business-uri sunt folosite pentru înființarea start-up-urilor sau pentru extinderea unei afaceri cu prezență pe piață.

Acest tip de împrumut poate fi deschis sau închis și este, de obicei, garantat - este necesar să se ofere un activ drept garanție pentru rambursarea creditului. Astfel de active pe care le poți utiliza ca garanție pot fi echipamente, clădiri, stocuri sau conturi de încasare.


  1. Creditul pentru studenți


Împrumutul pentru studenți se obține pentru acoperirea costurilor pentru învățământul superior care pot include: taxa de școlarizare, chiria sau camera de cămin, manuale, taxe de laborator și alte cheltuieli de trai.

Creditul pentru studenți este, de obicei, un credit negarantat și închis - nu va trebui să pui garanție pentru acesta. În schimb, trebuie adus un co-debitor (părinte sau tutore legal) pentru protejarea plății împrumutului.

Citeste si:
Ce sunt alergenii: tipuri și simptome principale
Ce sunt alergenii: tipuri și...

Creditele se pot încadra într-o serie de categorii diferite care ajută la determinarea termenilor lor, cum ar fi: cât de mult împrumuți, rata dobânzii și consecințele neefectuării plăților necesare.

Atunci când stabilești ce credit este potrivit pentru tine, asigură-te că înțelegi cu ce tip ai de-a face, termenii acestuia și ce se așteaptă de la tine. Fii un debitor responsabil și asigură-ți-te un viitor financiar de succes cu creditele de la Credit Europe Bank!


Despre autor:


Ultima actualizare: 11 Octombrie 2022 - 11 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.