Indiferent dacă vrei să faci mai multă mișcare sau pur și simplu vrei să încerci o activitate nouă, mai tinerească, un skateboard este o modalitate excelentă de a face acest lucru, pentru că îți va oferi la pachet și distracție și mișcare, precum și transport facil.

Cu toate acestea, poate fi dificil să alegi un anumit tip de skateboard chiar dacă ești mai familiarizat cu subiectul, cu atât mai puțin dacă nu ai avut niciodată un skateboard și nu știi nici măcar de unde să începi.

Tipuri de skateboard

Skateboard-urile au trecut de-a lungul timpului prin numeroase transformări pentru a ajunge la forma modernă din prezent. Primele tipuri de skateboard aveau roți de oțel și lut, dar acum au evoluat la lipici și lemn. În plus, skateboard-urile pot fi împărțite în diferite categorii în funcție de dimensiune, dar și în funcție de formă și stil.

Dacă tocmai te apuci de skateboarding, va fi util să te familiarizezi cu diferitele stiluri de plăci pe care le folosesc skateboarderii. Skateboard-urile vin în patru forme de bază. Fiecare stil este conceput pentru anumite tipuri de skateboarding, astfel încât forma pe care o alegi trebuie să se potrivească stilului pe care vrei să îl adopți. Ulterior, poți construi un stil personalizat utilizând componente care se potrivesc cu placa de skateboard și stilul de dat.

Citeste si:
Primaria Vaslui va construi un parc pentru roleri
Primaria Vaslui va construi...

 • Shortboard – Shortboard-urile sunt cele mai scurte punți de skateboard și sunt proiectate și modelate pentru a face sărituri și trucuri. Dacă vrei să faci skateboarding pe stradă sau în parc, un skateboard în stil shortboard va fi perfect pentru tine.


 • Cruiser – Cruiserele au adesea „kicktails”, adică vârfuri îndoite în sus, special concepute pentru manevrare. Punțile unui cruiser sunt de obicei de lungime medie și sunt versatile și manevrabile, ceea ce îl face bun pentru a naviga pe străzi.


 • Old School – Skateboardurile old school, de modă veche, au de obicei un vârf - numit și nas - plat și kicktails. De obicei sunt asimetrice, cu nasul mai larg. Skateboardurile de modă veche sunt o alegere minunată pentru skateparkuri și rampe.


 • Longboard – Dacă nu ești interesat să faci trucuri și vrei skateboardul doar pentru transport, un skateboard longboard este o opțiune excelentă. Unele longboarduri sunt concepute special pentru coborâre. Longboard-urile de coborâre tind să aibă o formă simetrică, stau mai jos la sol și au decupaje ale roților, care permit utilizarea roților mai mari.

  Citeste si:
  Pasiune, pasiune, dar cum poti sa locuiesti aici?
  Pasiune, pasiune, dar cum...

Ce caracteristici trebuie să iei în considerare la o punte de skateboard

Punțile de skateboard variază în mărime, dar majoritatea au o lățime cuprinsă între 7 și 10 inci și sunt realizate din lemn cu șapte straturi, bambus, rășină, fibră de carbon sau plastic. Iată ce factori trebuie să iei în considerare.


 • Lăţime – Alege puntea de skateboard în funcție de lățime, nu de lungime. Lățimea medie a unei punți de skateboard este de 7,5 - 8,25 inci. Lățimea potrivită depinde de dimensiunea și stilul tău de skateboarding. Dacă cumperi o punte prea lată pentru înălțimea și dimensiunea pantofilor, va trebui să exerciți mai multă putere, ceea ce poate face dificilă manevrarea skateboardului. Dacă alei o punte prea îngustă pentru înălțimea și dimensiunea pantofului, vei avea probleme la echilibrare și nu te vei simți stabil.

  Citeste si:
  Uite asa poti sa DESENEZI cu un skateboard
  Uite asa poti sa DESENEZI cu...

 • Lungime – Lungimea skateboardului este distanța de la vârful nasului la vârful cozii. Lungimea shortboard-ului este între 28 și 32 inci, dar numai skateboarderii avansați se referă la lungime.


 • Ampatament – Ampatamentul este distanța dintre orificiile de montare de pe placă. Distanța dintre aceste găuri de montare determină cât de departe vor fi roțile din față și spate. Ampatamentul mediu este de 13 – 15 inci. Deși multe punți au un singur set de găuri, unele skateboarduri au mai multe găuri de montare. Reglarea ampatamentului poate afecta dramatic performanța plăcii.


 • Nasul și coada – Nasul este partea din față a skateboardului, iar coada este partea din spate. Câteodată cele două pot fi greu de diferențiat, dar majoritatea producătorilor vor ilustra diferit fața și spatele pentru a le deosebi pe cele două.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.