"Skateboard House" este un proiect nonconformist, construit din ambitia si pasiunea pentru "mersul pe placa", totusi cat de practic poate sa fie un apartament ca acesta?

Pentru un "roller" acest spatiu este mai mult decat fascinant. Imagineaza-ti ca locul in care dormi, mananci, te speli sau iti petreci timpul liber cu prietenii sambata seara poate sa devina un adevarat sanctuar al skateboard-ului.

Proiectul Skateboard House a trecut de faza de concept si intr-o forma destul de restransa a si fost construit tocmai pentru a testa functionalitatea spatiului.

Ideea a plecat de la un impatimit al acestui sport, Pierre-André Senizergues, si a fost pus in practica de catre arhitectul Gil Le Bon Delapointe.

Foarte multi, inclusiv noi, am pus o intrebare fireasca: De ce ai nevoie de o casa in acest fel? Nu am putut sa gasim un raspuns plauzibil, tocmai pentru ca nu traim in acest mediu, dar apreciem pasiunea si fanatismul cu care unii cred in anumite lucruri. De aceea credem ca Skateboard House este "premiul" pe care orice impatimit al "placii" poate sa-l obtina, dar care intr-un final nu poate sa se numeasca "o casa".

Explicatia arhitectului Gil Le Bon Delapointe o avem mai jos, impreuna cu prezentarea proiectului, in stare de macheta la scara.

Etnies House - Ein Surf-Wohnzimmer from Sergej Barnowicz on Vimeo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.