Mediul în care lucrează angajații tăi are un impact semnificativ asupra stării lor de bine, dar și a performanței pe care o obțin. Dacă angajații muncesc într-un birou sumbru, care nu este organizat eficient și cu o iluminare necorespunzătoare, efectele se pot resimți la nivelul implicării și productivității. Același lucru este valabil și în cazul atmosferei create de ceilalți colegi.

Așadar, există numeroși factori care pot influența mediul de lucru și fiecare angajator ar trebuie să îi ia în considerare. O ambianță confortabilă este ideală pentru a avea angajați mai puțin stresați, mai productivi, dar și pentru a crește nivelul de retenție. Iată ce poți face în acest sens:

Angajează persoanele potrivite

Companiile de succes știu cât de important este să ai angajați care să creeze o atmosferă de lucru pozitivă. Modul în care aceștia comunică și felul în care interacționează cu ceilalți colegi, dar și cu angajații noi, pot influența ambianța generală de la birou. Asigură-te că angajații tăi sunt profesioniști și că pot lucra eficient atât în echipă, cât și pe cont propriu.

În același timp, asigură-te că aceștia au atitudinea potrivită față de ceilalți colegi, dar și de companie. Persoanele cu personalitate pozitivă și cu dorința de a face treabă bună îi pot încuraja și pe ceilalți să adopte aceeași atitudine.

Îmbunătățește iluminatul

Deși la prima vedere poate că nu pare un factor important, iluminatul joacă un rol esențial în ceea ce privește starea de bine a angajaților. Lumina naturală, cu atât mai mult, poate ajuta la menținerea energiei, în timp ce îmbunătățește capacitatea de concentrare și productivitatea.

În cazul în care nu poți încorpora suficientă lumină naturală în birou, optează pentru alte alternative la fel de eficiente. De exemplu, poți folosi numeroase lustre, pe care să le montezi în așa fel încât să lumineze cât mai bine biroul. Alege întotdeauna lumina albă, rece, care are capacitatea de a reduce starea de oboseală și de a crește nivelul de fericire, dar și performanța angajaților.

Nu uita de confort

Un spațiu de birou curat și bine organizat poate avea un impact semnificativ asupra angajaților, dar și a relației dintre colegi și management. Așadar, pe lângă o iluminare corectă, asigură-te că depui tot efortul pentru a crea un spațiu relaxant, cu mobilă confortabilă, echipament care funcționează perfect și scaune de birou ergonomice.

Citeste si:
Puya, despre primii bani câștigați din muzică. Pe ce i-a cheltuit:...
Puya, despre primii bani...

De exemplu, poți crea atât spații unde angajații lucrează stând pe scaun, dar și zone unde pot sta în picioare sau săli unde să aibă mai multă liniște. De asemenea, plantele nu ar trebui să lipsească, nici spațiile de joacă sau relaxare, unde să își poată reîncărca bateriile.

Îmbunătățește comunicarea

Ai grijă la modul în care interacționezi cu angajații tăi. Același lucru este valabil și pentru lideri de echipă sau manageri. Găsește metode de comunicare eficiente și ai grijă la impactul pe care acestea îl pot avea asupra oamenilor.

Ține cont și că angajații se simt motivați și apreciați pentru munca lor atunci când primesc feedback pozitiv și sunt la curent cu modul în care munca lor influențează succesul companiei. Același lucru este valabil și pentru manageri, care trebuie să fie deschiși la dialog cu angajații lor și să asculte părerile fiecăruia.

Citeste si:
Numărul de aplicări pentru un job a crescut cu 73% în luna octombrie
Companiile au înregistrat o...

În concluzie, este datoria fiecărui angajator de a crea un mediu de lucru propice pentru dezvoltarea angajaților. Personalitatea fiecăruia, modul în care este organizat biroul, iluminatul, dar și comunicarea constantă sunt doar câțiva dintre cei mai importanți factori pentru a crea un mediu de lucru confortabil. Împreună, aceștia asigură performanța și starea de bine a oamenilor, dar și succesul companiei tale.


Despre autor:


Ultima actualizare: 1 Octombrie 2020 - 09 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.