Dacă te numeri printre românii care doresc să își achiziționeze un apartament în viitorul apropiat este bine să studiezi piața imobiliarelor cu câteva luni înainte de a face marele pas. Pe lângă acest aspect, există și alte detalii care trebuie luate în considerare pentru a putea lua decizia corectă și potrivită nevoilor tale.

Amplasarea și confortul zonei în care este situat apartamentul

Chiar dacă optezi pentru un apartament spațios, confortabil și luminos, este important să fie poziționat potrivit cerințelor tale. În cazul în care îți dorești să te muți în București, există numeroase oferte. Pentru a nu te pierde în ele și pentru a-ți simplifica munca, stabilește mai întâi o listă cu principalele cartiere în care ți-ar plăcea să locuiești. Alege-le în funcție de necesitățile tale. Poate că îți dorești să stai într-o zonă verde, cu multe parcuri, sau vrei să fii aproape de centru și de metrou sau alte mijloace de transport în comun. Fă-ți o listă cu zonele care îndeplinesc condițiile tale și apoi studiază ofertele de apartamente de vanzare in Bucuresti. Achiziția unui apartament trebuie făcută fără grabă, așa că dă-ți timpul necesar pentru a face alegerea corectă.

Confortul interior

De câte camere ai nevoie și cât timp te vezi locuind în acel apartament? Dacă vrei ca locuința ta să fie pe viață, ia în calcul și membrii noi de familie care pot apărea în viitor. De asemenea, studiază și modul în care este compartimentat spațiul. Pot exista situații în care, deși suprafața totală este generoasă, camerele să fie împărțite într-un mod deloc avantajos. În afară de numărul de camere, ce alte nevoie mai ai: terasă, balcon, debara, loc de parcare? În plus, fii atent și alte detalii, cum ar fi zgomotul. Pe termen lung, zgomotul mașinilor de la bulevard, al tramvaiului care circulă prin fața blocului sau prezența unor vecini gălăgioși sunt elemente care pot deveni obositoare. De exemplu, dacă pereții interiori sunt foarte subțiri, din rigips, vei auzi cam tot ce fac vecinii tăi. Prin urmare, recomandat este să cauți un bloc în care pereții interiori să fie realizați din cărămidă sau beton.

Citeste si:
Prognoza meteo - 25 octombrie 2021. Cer senin, fără precipitații
Prognoza meteo - 25 octombrie...

Facilitățile, aspectele administrative

Când mergi pentru vizionarea apartamentului, nu uita să verifici starea instalațiilor (gaze, energie electrică, apă și canalizare), starea panoului electric, a apometrelor și repartitoarelor. Întreabă care sunt costurile pentru întreținerea spațiilor comune, dar și cele pentru întreținerea lunară, apoi aruncă un ochi pe panoul asociației unde sunt afișate toate costurile: căldură, apă caldă și apă rece. Fii atent dacă în baie sau bucătărie există infiltrații care pot conduce la mucegai și la alte posibile pagube. Nu uita să întrebi dacă ghena este amplasată în interiorul construcției sau afară. Chiar dacă este mai confortabil să fie în interior, este mult mai igienic să fie afară.

Verifică documentele casei

Dacă ai găsit un apartament care se ridică la nivelul așteptărilor tale, un ultim pas ar fi să verifici toate documentele, ca să te asiguri că nu vei avea probleme mai târziu. Cere proprietarului autorizația de construcție, certificatul de urbanism, procesul-verbal de recepție, extrasul de carte funciară, verifică planul urbanistic general, planul urbanistic zonal și planul de urbanism de detaliu și asigură-te că toate actele sunt în regulă.

Citeste si:
Cum să îți îmbunătățești confortul din locuință pe timp de iarnă
Cum să îți îmbunătățești...

Chiar dacă poate părea un proces lung și obositor, merită să investești timp și atenție atunci când vrei să achiziționezi un apartament nou. Nu o face în grabă, ci alege momentul potrivit pentru tine.


Despre autor:


Ultima actualizare: 22 Iunie 2020 - 11 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.