Dacă te afli printre norocoșii care pot munci de acasă, există câteva avantaje pe care le-ai trecut cu vederea. Procesul de ajustare la un nou ritm și impunerea unor bariere între ceea ce înseamnă odihnă și muncă pot să-ți dea bătăi de cap dacă nu ești obișnuit cu munca în afara biroului. Printre avantaje se numără cele la care nu te-ai gândit în toți acești ani în care ai muncit de la birou. Iată care sunt acestea și de ce îți vor face viața mai ușoară:

Lipsa codului vestimentar

O parte dintre companiile mari de pretutindeni impun reguli stricte când vine vorba de codul vestimentar. Dacă lucrezi într-o bancă și ești obligat să porți o ținută business, munca de acasă îți permite să te relaxezi. Nu este recomandat să începi programul de muncă în pijamale, deoarece cu trecerea timpului nu vei mai putea face distincția între muncă și odihnă și vei avea diferite probleme. În schimb, îmbracă-te în fiecare dimineață într-o ținută lejeră în care te simți confortabil. O pereche de blugi barbati elastici și un tricou simplu sau chiar o cămașă, dacă urmează să ai meetinguri video în acea zi, reprezintă o alegere potrivită. Bucură-te de libertatea pe care o ai la biroul de acasă, însă nu-ți ieși prea tare din obiceiurile de zi cu zi.

Mediu cunoscut

Acasă trebuie să fie locul în care te simți în siguranță, relaxat și lipsit de griji. Odată ce amenajezi o zonă dedicată muncii în casa ta, te vei putea bucura de liniște, pace și de o creștere a productivității. Unii oameni consideră munca de acasă mai complicată, deoarece apar mai mulți factori care îi distrag de la treabă, dar pentru alții colegii de la birou sau atmosfera sunt principalele motive pentru o productivitate redusă. Indiferent de categoria din care faci parte, casa trebuie să-ți ofere posibilități infinite. Libertatea de a-ți amenaja zona de birou și confortul sunt aspecte care pot influența plăcerea de a munci. Trebuie să-ți dedici timp și chiar un buget pentru a pune la punct detaliile zonei de lucru. Aceasta trebuie să fie potrivită ca dimensiuni, adaptată nevoilor tale și posibilităților financiare. Dacă la birou poți folosi echipamente de calitate superioară, discută cu angajatorul despre posibilitatea de a le folosi și acasă. Un mediu cunoscut te va ajuta să te adaptezi mai ușor și să fii mai confortabil și relaxat.

Citeste si:
Munca la distanță a fost adoptată de peste 80% dintre companii
Munca la distanță a fost...

Pauze pe canapea

Nu uita niciodată că munca de acasă nu înseamnă activitate continuă. Chiar dacă nu mai ești la birou, trebuie să profiți de pauzele din program. Acestea sunt necesare pentru sănătatea ta și trebuie programate prin alarme sau printr-un orar al fiecărei zile de muncă. Avantajul acestor pauze este că le poți lua chiar pe canapeaua ta de acasă. Acea canapea la care tânjeai de atâtea ori când erai la birou. Liniștea de acasă este un beneficiu, în special dacă prezența zilnică la birou era un factor de stres. Angajatorii trebuie să analizeze această perioadă din toate punctele de vedere și să discute cu angajații despre posibilitățile pe viitor. Multe dintre companiile care se ocupă de servicii online sau IT, de exemplu, nu sunt nevoite să-și cheme angajații la muncă zilnic. Mulți dintre aceștia ar fi chiar mai productivi de acasă și ar elimina din viața lor stresul acumulat în drum spre birou, la birou sau din cauza unor probleme medicale. Pauzele pe canapea ar putea deveni o normă în viitorul apropiat, mai ales în cazul angajaților care demonstrează că munca lor s-a îmbunătățit în această perioadă.

Citeste si:
Ce trebuie să ştii despre codul vestimentar „white tie”, sinonimul...
Ce trebuie să ştii despre...

Avantajele muncii de acasă pot fi observate în funcție de perspectiva pe care o ai și de preferințe. Fie că ești sau nu un fan al acestei schimbări, nu poți nega faptul că în confortul casei tale munca arată și se simte diferit. Folosește acest lucru în avantajul tău.


Despre autor:


Ultima actualizare: 26 Mai 2020 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.