Fungicidele (adică substanțele care se utilizează pentru combaterea ciupercilor vătămătoare plantelor) – sunt cele care acţionează după pătrunderea lor în organele vegetative ale plantei, prin rădăcini şi prin frunze şi apoi în sistemul vascular înpreună cu apa şi substanţele nutritive, încât întreaga plantă devine invulnerabilă pentru agentul patogen. Aceste proprietăţi ale produselor (numite și produse sistemice) sunt condiţionate de vârsta plantelor tratate şi rapiditatea cu care are loc metabolizarea produsului de către acestea.

Agricultorii care practica aceasta meserie la scară largă folosesc fungicidele, astfel încât recoltele sa nu fie compromise de agenții patogeni care le atacă, deoarece în astfel de cazuri pierderile pot fi extrem de semnificative (atât materiale cât și la nivel financiar). Bolile plantelor sunt afectări ale stării lor normale, aceste afectări fiind unele care întrerup sau modifică funcțiile lor vitale. Toate speciile de plante, sălbatice și cultivate deopotrivă, sunt supuse bolilor și trebuie uneori tratate cu fungicide. Deși fiecare specie este predispusă la boli caracteristice, acestea sunt, în fiecare caz, relativ puține.

Fungicidele sunt compuși chimici utilizați pentru combaterea bolilor criptogamice la plante. Au la bază compuși de sulf, cupru, mercur, formaldehidă și au acțiune toxică asupra ciupercilor, dar sunt inofensive pentru plante. Apariția și prevalența bolilor plantelor variază de la anotimp la anotimp, în funcție de prezența agentului patogen, a condițiilor de mediu și a culturilor și soiurilor cultivate. Unele soiuri de plante sunt în special supuse unor anumite boli, în timp ce altele sunt mai rezistente la ele. În orice caz, daca observați că recoltele sunt atacate de o ciupercă, nu mai amânați nici o clipă tratarea acestora! Cu cât mai repede, cu atât mai bine, deoarece puteți salva cea mai mare parte a plantelor, fără daune! Dacă nu aveți posibilitatea să mergeți prin magazinele fizice după fungicide, atunci apelați la site-ul celor de la Esenzi, deoarece este cel mai bun magazin online cu fungicide. Plus că este și ușor de folosit și găsiți acolo tot ce aveți nevoie pentru recolte.

Bolile plantelor sunt o parte normală a naturii și unul dintre numeroșii factori care ajută la menținerea în echilibru a sutelor de mii de plante și animale vii și la funcționarea normală a ecosistemelor, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să lăsăm ciupercile să ne omoare toate culturile, dacă acestea își fac apariția. Celulele vegetale au căi de combatere proprii prin care își îmbunătățesc apărarea împotrivă insectelor, animalelor și agenților patogeni, dar realitatea este că uneori sunt depășite de situație și au nevoie de intervenția omului. Puteti apela la Esenzi pentru a avea alături un partener de nădejde în lupta împotriva dăunătorilor de tot felul. Plus că, în cazul în care aveți nevoie, puteți găsi multe accesorii pentru sere și solarii, astfel încât să puteți cultiva legume și la o scară mai mică, în cazul în care dispuneți de un petic de pământ pe care doriți să îl valorificați cât mai bine. De asemenea, prețurile lor sunt excelente și reflectă un raport calitate – preț corect, deci nu vă va fi afectat bugetul personal în nici un fel. Vorbim de o echipă a cărui oameni vin direct din rândul legumicultorilor, deci cei mai în măsură să înțeleagă nevoile și cerințele acestora.

Citeste si:
Mai mult decât modă, un stil de viață. Lefties se lansează oficial...
Mai mult decât modă, un stil...

Revenind la fungicide, trebuie să știți că multe fungicide de contact și sistemice sunt utilizate pentru a controla agenții patogeni ai plantelor cu scopul de a obține recolte sănătoase, fără absolut nici o boală. Agricultorii folosesc aceste substanțe chimice pentru a-și proteja culturile precum plantațiile pomicole, culturile de legume și fructe, de ciupercile patogene ale plantelor și toxinele lor, adică exact cele care pot distruge întreaga lor cultură. Dacă ești agricultor și tii la recoltele tale, atunci este musai să apelezi la serviciile Esenzi și la produsele lor, pentru că ei reprezintă partenerul de afaceri pe care trebuie să îl ai alături în orice situație. Ei îți vor fi alături și cu sfaturi profesionale, în cazul în care întâmpini o situație la care nu știi cum să reacționezi sau nu știi ce anume trebuie făcut, pentru a o depăși. În orice caz, puteți privi această colaborare ca pe una de lungă durată și de succes, pentru ca Esenzi oferă doar servicii profesionale, fără excepție, pentru toți clienții care apelează la ei.

Citeste si:
ecomTEAM 2022: Ai un magazin online? De ce să te înscrii la team...
ecomTEAM 2022: Ai un magazin...

Fungicidele sunt binecunoscute de agricultori și nu numai, pentru că ele combat multe ciuperci patogene ale plantelor. Tehnologia chimică s-a dezvoltat enorm în ultimii cincisprezece ani, cu aproximativ 100.000 de substanțe chimice produse și utilizate comercial la scară largă în agricultura modernă, pentru controlul agenților patogeni fungici.

Dacă încă sunteți la început și nu știți să recunoașteți agentul patogen care vă atacă recoltele, apelați la specialiști in domeniu! Dacă nu știți ce problemă aveți, nu veți putea știi nici ce tip de fungicid vă trebuie, iar utilizarea unor produse greșite pe plante pot duce la moartea acestora. Realitatea este că nimeni nu s-a născut învățat, iar procesul de cunoaștere necesită practică. Învățați de la alții, apelați la literatura de specialitate și puneți în practică tot ce citiți, iar cu timpul veți observa și rezultatele muncii și a studiilor. Agricultura este un domeniu în care mereu ai ceva de învățat, dar partea bună în ziua de azi o reprezintă faptul că informația ne este mai accesibilă ca niciodată, iar tehnologia a evoluat și ea atât de mult (și continuă să evolueze) încât ne permite recoltarea produselor în cel mai scurt timp posibil, cu minim de efort fizic și fără bătăi de cap, astfel încât randamentul nostru să fie maxim, în orice situație.

Citeste si:
Netflix a lansat primul său magazin online. Ce produse poți...
Netflix a lansat primul său...

Despre autor:


Ultima actualizare: 23 Aprilie 2020 - 05 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.