Premierul României, Marcel Ciolacu, a venit cu un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Imnului Naţional al României. Oficialul a spus că „Deşteaptă-te române!” ne duce, oriunde am fi, la valorile naționale. De asemenea, Nicolae Ciucă și președintele Klaus Iohannis au transmis și ei mesaje cu ocazia acestui eveniment important.

Ciolacu, mesaj de Ziua Imnului Național al României

Cu ocazia Zilei Imnului Național al României, premierul Marcel Ciolacu a venit cu un mesaj de felicitare și recunoștință pentru imnul care face cunoscut numele țării.

Deşteaptă-te române!” a fost imboldul care a mobilizat şi unit românii în 1989 să lupte pentru libertate. Astăzi, Imnul Naţional face cunoscut numele României în lume prin performanţele românilor excepţionali. La mulţi ani, România! La mulţi ani, Imnului Naţional!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook cu ocazia Zilei Imnului Naţional.

De asemenea, și Nicolae Ciucă, președinte al Senatului și lider al PNL, a transmis un mesaj cu ocazia acestui eveniment pe pagina sa de Facebook.

Astăzi marcăm Ziua Imnului Național al României, celebrând cântecul care i-a însuflețit pe înaintași în cele mai importante momente ale istoriei. “Deșteaptă-te române!” a fost cântat pentru prima dată pe 29 iulie 1848, la Râmnicu Vâlcea, pe muzica lui Anton Pann, impresionat de versurile poemului scris de Andrei Mureșanu. Devenit un simbol mobilizator al românilor, a răsunat în timpul Războiului de Independență din 1877-1878, în momentele de turnură ale celor două Războaie Mondiale, în timpul revoltei de la Brașov din 15 noiembrie 1987 și în Revoluția din decembrie 1989”, arată șeful PNL, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

„Imnul, steagul și stema reprezintă legătura solidă dintre trecut, prezent și viitorul pe care îl construim acum. Cinstirea, așa cum se cuvine, a simbolurilor naționale izvorăște din respectul față de momentele din istorie în care generațiile trecute au obținut libertățile de care noi ne bucurăm acum, luptând sub drapelul tricolor sau recâștigându-și curajul încă de la primul vers al imnului. De Ziua Imnului Național, îmi doresc să fim mai uniți, mai încrezători în viitorul României și să nu uităm că, în vremurile grele, românii au găsit de fiecare dată puterea de a merge mai departe, însuflețiți de mesajul ”Deșteaptă-te române!”.”, a mai transmis Nicolae Ciucă.
Citeste si:
Plafonarea adaosului la alimentele de bază expiră în 2 zile. Marcel...
Plafonarea adaosului la...

Klaus Iohannis: „Imnul Naţional a devenit un simbol al înfăptuirii unităţii neamului”

Președintele României, Klaus Iohannis, a venit și el cu un mesaj emoționant cu ocazia Zilei Imnului Național. Liderul statului a spus că este importantă consolidarea coeziunii naţionale, dar și lupta pentru respectarea idealurilor şi a valorilor care definesc România modernă: libertate, democraţie, pluralism, respect faţă de lege.

Astăzi, 29 iulie, sărbătorim Ziua Imnului Naţional, un simbol puternic al identităţii şi unităţii poporului român. Anul acesta se împlinesc 175 de ani de la momentul când revoluţionarii de la 1848 au intonat pentru prima dată cântecul lui Anton Pann, pe versurile lui Andrei Mureşan. Melodia şi versurile evocatoare ale imnului au inspirat generaţia paşoptistă, au stimulat renaşterea naţională şi răspândirea spiritului libertăţii în spaţiul românesc. „Deşteaptă-te, române!” a exercitat o influenţă majoră asupra mobilizării energiilor populare în momentele istorice importante pentru crearea şi evoluţia statului român modern, prin promovarea idealurilor naţionale, sociale, de libertate şi democraţie”, a transmis șeful statului, printr-un comunicat de presă.
Citeste si:
Ciucă, despre candidatura la prezidențiale: „Nu mă dau înapoi”
Ciucă, despre candidatura la...

Imnul Naţional a devenit un simbol al înfăptuirii unităţii neamului, al independenţei statului român şi al afirmării naţiunii române ca parte a marii familii democratice europene. Sărbătorim această zi specială cu demnitate şi recunoştinţă pentru trecut şi cu speranţă pentru viitorul nostru ca naţiune. Este esenţial să ducem mai departe mesajul vibrant al Imnului Naţional, să consolidăm coeziunea naţională, să luptăm pentru respectarea idealurilor şi a valorilor care definesc România modernă – libertate, democraţie, pluralism, respect faţă de lege, dar şi pentru asigurarea securităţii şi a prosperităţii ţării noastre”, a mai transmis președintele României.

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Iulie 2023 - 03 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.