Rareș Hopincă a fost numit, astăzi, noul prefect al Capitalei.

Cine este noul prefect al Capitalei

Joi, Rareș Hopincă, a fost numit în funcția de prefect al Capitalei. În vârstă de 38 de ani, acesta este consilier general din partea PSD și fost city manager al Sectorului 5. Hopincă are peste 15 ani de experiență profesională, dintre care 8 ani în funcții de conducere.

În perioada anilor 2006 și 2016, Hopincă a ocupat funcții importante în mai multe societăți comerciale, acesta fiind specializat în managementul proiectelor cu fonduri europene și dezvoltarea de proiecte în parteneriat public-privat.

Între anii 2017 și 2020, a ocupat postul de director general și administrator public al Sectorului 5, fiind totodată și coordonatorul programului de asistență tehnică derulat de Sectorul 5 cu Banca Mondială.

Hopincă este președintele Executiv al PSD Sector 5

Potrivit informațiilor postate pe rețelele de socializare, în cadrul activității sale de la Sectorul 5, Rareș Hopincă s-a făcut remarcat prin lansarea unui program de regenerare urbană a cartierului Rahova, reabilitarea termică a 100 de blocuri de locuințe, investiții în educație și depunerea de proiecte pentru atragerea de fonduri nerambursabile de peste 800 de milioane de lei.

De asemenea, actualul prefect al Capitalei a semnat Asocierea cu Ministerul Transporturilor, Sectorul 4 și CJ Ilfov, pentru realizarea liniei de metrou Gara de Nord – Gara Progresul și a înfăptuit primii pași pentru realizarea liniei de metrou Piața Unirii – Bragadiru (magistrala M7).

Rareș Hopincă este licențiat în Filosofie și deține o experiență semnificativă în management public. Oficialul este membru al Partidului Social Democrat începând din anul 2009, iar din anul 2019 și până în momentul de față este Președintele Executiv al PSD Sector 5.

Citeste si:
Măsurile restrictive se înăspresc în București. Prefectul Capitalei...
Măsurile restrictive se...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Iulie 2023 - 03 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.