Dat fiind că măsurile inițiale nu i-au convins pe dascăli, ba chiar le-au întărit ideea de a nu se întoarce prea curând la catedre, Guvernul a mai pus 5 procente la majorarea cu 40% a salariilor profesorilor, deja stabilită prin memorandum. Mii de profesori au protestat vineri, iar clopoțelul nu anunță finalul grevei. Sătui de promisiuni, dascălii nu mai cred până nu își văd salariile mărite, în lege. Cât despre elevii în an terminal, în cazul lor urmează o nouă schimbare: probele orale de la Bacalaureat vor fi echivalate cu media notelor din ultimul an de liceu.

Greva profesorilor continuă. Dascălii vor să vadă măririle promise în lege

Doar jumătate dintre cei 20.000 de profesori așteptați de liderii de sindicat au ieșit vineri în stradă, la protest. Chiar și așa, a fost destul ca Piața Victoriei să răsune de nemulțumiri și vuvuzele timp de aproape patru ore.

Mii de profesori au venit la București, din toate colțurile țării, pentru a-și striga dorințele, în fața Guvernului. Vor salarii mai mari și condiții mai bune de muncă. La Palarul Cotroceni, protestatarii au cerut demisia președintelui Klaus Iohannis, au cântat imnul României și s-au rugat.

„Guvernul României a spus clar că singurul lucru pe care poate să îl facă este acela de a acorda, în loc de 40% cât au promis inițial, 45% și suplimentar să se acorde, până în 2027, în fiecare an, din 5 octombrie, suma de 1.500 lei”, a spus Simion Hăncescu, FSLI.

Între timp, Executivul a pus în dezbatere publică ordonanța de urgență prin care probele de competențe de la Bacalaureat vor fi echivalate cu media notelor de la clasă din ultimul an la respectivele materii.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Iunie 2023 - 10 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.