Premierul Nicolae Ciucă urmează să își depună demisia săptămâna viitoare. Oficialul român nu va rămâne premier interimar, dar va numi un ministru care îi va lua locul.

Nicolae Ciucă demisionează săptămâna viitoare

Se pare că la Palatul Victoria deja au fost făcute pregătirile. Potrivit unor surse guvernamentale, luni, premierul Nicolae Ciucă urmează să își anunțe demisia. De asemenea, se presupune că un membru din actualul cabinet va fi numit premier interimar. Ar fi vorba despre un vicepremier care va fi numit pe o perioadă scurtă, deoarece cel mai probabil joi, va avea loc prima ședință de Guvern în frunte cu noul premier, care va fi Marcel Ciolacu.

În momentul în care la Palatul Cotroceni va ajunge demisia lui Ciucă, începe procedura pentru noul Guvern. Odată cu demisia lui Ciucă, și consilierii acestuia vor pleca. În continuare, Nicolae Ciucă va rămâne președintele PNL și va prelua funcția de președinte al Senatului.

Și în parlament se anunță schimbări majore. Marcel Ciolacu va renunța la Camera Deputaților, iar în locul lui va fi numit un alt șef. De asemenea, și de la șefia Senatului va pleca Alina Gorghiu, iar mandatul de președinte va fi preluat de Nicolae Ciucă, potrivit surselor politice.

Guvernul nu a reușit să pună capăt grevelor din țară

O săptămână în urmă, Nicolae Ciucă afirma că nu își va depune mandatul până când problema grevelor nu va fi rezolvată. De mai bine de 3 săptămâni profesorii au intrat în grevă generală, iar orele în România s-au stopat. După mai multe runde de negocieri, Guvernul nu a reușit să ajungă la un numitor comun cu sindicaliștii din învățământ.

Profesorii se declară nemulțumiți de memorandum. Actul nu poate fi invocat în instanță, dacă Guvernul nu acordă majorările promise. Profesorii nu vor să revină la ore, iar Guvernul spune că alte majorări nu va acorda.

Citeste si:
Ciucă, despre candidatura la prezidențiale: „Nu mă dau înapoi”
Ciucă, despre candidatura la...

După greva din Educație, și angajații din sănătate au ieșit la protest și amenință cu greva generală. Guvernul a acordat majorările salariale pentru ca toți angajații din sănătate să fie aduși la nivelul grilei din 2022, nivelul maxim prevăzut de legea în vigoare. Pe lângă asta, angajații din Sănătate spun că sunt solicitări care nu le-au fost îndeplinite.

Aceștia au solicitat ca sporurile să fie legate de salariul în plata, nu de cel din 2018, de asemenea și indemnizația de hrană. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a afirmat că Guvernul caută "o soluție de tranziție" până la legea salarizării bugetare unde se vor reactualiza sporurile angajaților din sănătate.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Iunie 2023 - 03 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.