Greva profesorilor continuă. Sindicatele au decis că nu vor semna niciun acord, fie el și girat de președintele Klaus Iohannis, dacă nu le sunt respectate cererile. În țară sunt și azi proteste, iar mesajul dascălilor este clar: „am mai semnat acorduri care nu au fost respectate”. Ei au transmis că vor continua greva până când vor primi majorarea salarială de 25% pe care au tot cerut-o, nu prime sau vouchere.

Alte negocieri eșuate: greva profesorilor continuă

Criza din Educaţie este din nou subiectul discuţiilor de la Palatul Cotroceni. De data aceasta, consultările se poartă în format de trei: președintele Klaus Iohannis liderii coaliţiei, premierul Nicolae Ciucă şi şeful PSD, Marcel Ciolacu. Kelemen Hunor, liderul UDMR, nu este prezent, dar susţine varianta celorlalţi doi.

S-ar putea ajunge la un acord politic prin care să modifice salariul profesorilor debutanţi, care să aibă ca punct de referinţă salariul mediu pe economie, însă liderii de sindicat vor o OUG pentru acest lucru şi o majorare cu 25% a salariilor profesorilor.

Cererea profesorilor ar însemna un impact bugetar de 8 miliarde de lei, pentru un an, iar pentru ce a mai rămas din anul acesta, impactul bugetar ar fi de 3 miliarde de lei. N-au acceptat nicio soluţie care a venit din partea Guvernului, refuzând orice bonus sau stimulent pentru a rezolva această criză.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 31 Mai 2023 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.