Astăzi, Parlamentul se reunește în plen pentru a alege noul şef al Autorității Electorale Permanente. Anul 2024 este extrem de important pentru România, deoarece vor avea loc alegerile prezidențiale, parlamentare, locale și europarlamentare.

Parlamentul alege cine va conduce Autoritatea Electorală Permanentă

Parlamentul se adună astăzi pentru a alege un nou șef al Autorității Electorale Permanente, mai ales că în anul 2024 urmează un an important din punct de vedere al alegerilor. Pentru conducerea Autorității Electorale Permanente candidează Toni Greblă, susținut de PSD, Cristian Preda din partea USR şi Iulia Andreea Băbeanu, din partea AUR.

La începutul anului 2023, președintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mituleţu Buică, și-a dat demisia, după ce a fost acuzat de Agenția Națională de Integritate că şi-ar fi angajat în mod ilegal cumnata în funcţia de consilier la cabinetul vicepreşedintelui AEP.

Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă social-democraţii îl mai susţin pe Toni Greblă pentru ocuparea acestei funcții, la care liderul PSD a răspuns: „Toni Greblă a fost audiat în Parlament, a fost trecut, este pe lista de vot. Nu pot să iau un drept al cuiva”.

PSD şi PNL îşi împart România ca pe o pradă, zi de zi

De cealaltă parte, USR a anunţat că deja a depus dosarul de candidatură a domnului Cristian Preda.

„Această candidatură va face din AEP o instituţie democratică, aşa cum trebuie să fie instituţia care garantează alegerile într-o ţară europeană”, a declarat USR.

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu, a declarat că PSD și PNL împart România între ei așa cum le convine. Acesta susține că AEP, sub presiunea opiniei publice și a USR, au făcut un pas înapoi şi fostul secretar general al Guvernului Dăncilă nu a fost instalat la conducerea acestei instituţii atât de importante.

”PSD şi PNL îşi împart România ca pe o pradă, zi de zi. Fac un apel la toate forţele democratice din Parlament, care înţeleg importanţa acestei instituţii şi a unor alegeri asupra cărora să nu planeze niciun fel de suspiciune, să-l susţină pe Cristian Preda pentru funcţia de preşedinte al AEP”, spunea Ionuţ Moşteanu, purtătorul de cuvânt al USR, conform unui comunicat de presă al partidului.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Martie 2023 - 03 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.