Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, Gabriela Firea, a anunțat că Senatul a aprobat proiectul de lege cu privire la prevenirea separării copilului de familie, propus de ministerul său.

Legea prevenirii separării copilului de familie a fost aprobată de Senat

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat că legea prevenirii separării copilului de familie a fost aprobată de Senat. Legea a fost votată de 93 de senatori. Firea a lăudat munca specialiștilor din MFTES și din Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție care au depus efort și dedicație pentru noua lege. Proiectul a fost aprobat de Guvernul României la începutul anului.

"Am votat, alături de alți 93 de senatori, ca Observatorul Național al Copilului să devină o realitate și toți copiii vulnerabili din România să fie în atenția autorităților. Mă bucur că eforturile specialiștilor din MFTES și Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, care au realizat Legea Prevenirii Separării Copilului de Familie, încep să prindă contur. Acest proiect a fost asumat în PNRR și a primit aprobarea Guvernului României la începutul anului”, arată Gabriela Firea.

Observatorul Național al Copilului va deveni prima bază care va conține date cu informații despre toți copiii vulnerabili din România, iar în funcție de copiii înscriși în Observator autoritățile locale vor primi și finanțări suplimentare. De asemenea, la nivel local se vor înființa consilii comunitare consultative, din care vor face parte medici, preoți sau învățători și reprezentanți ai societății civile.

Gabriela Firea a mai menționat că primăriile din toată România vor beneficia de 50 de milioane de euro, fonduri nerambursabile prin PNRR.

"În paralel, completăm acest cadru legislativ cu 150 de centre de zi, pentru care punem la dispoziția primarilor din toată țara 50 de milioane de euro, fonduri nerambursabile prin PNRR. Primăriile încă pot depune proiectele până la 10 aprilie 2023, individual sau în parteneriat cu organizații acreditate ca furnizori de servicii sociale. Îi asigur pe toți primarii că suntem la dispoziția lor pentru orice fel de întrebare și că avem resursele necesare”, adaugă ministrul, potrivit Mediafax.

Citeste si:
Alocație pentru copii din prima zi de viață. Proiectul de lege,...
Alocație pentru copii din...

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, a anunțat că proiectul de lege urmează să fie votat și de Camera Deputaților.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Martie 2023 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.